Асеновград. В обща вреда e да се трупа напрежение и

...
Асеновград. В обща вреда e да се трупа напрежение и
Коментари Харесай

Д-р Емил Караиванов, кмет на Асеновград: В обща вреда e да се трупа напрежение и да се настройват цели общности едни срещу други, както и да се всява страх и нетърпимост в града

Асеновград. В обща щета e да се натрупа напрежение и да се настройват цели общности едни против други, както и да се всява боязън и непоносимост в Асеновград. Това сподели в обзорното предаване “Това е България “ по Радио “Фокус “ кметът на Асеновград доктор Емил Караиванов. Той добави, че следствието на довелия до напрежение случай сред роми и българи продължава.
„ А що се отнася до следствието на самия случай, то продължава, следствените органи работят. На срещата в кметството с вицепремиера Валери Симеонов и основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов бе показана подробна и настояща информация. Нека следствието да работи, само че ние не би трябвало да разрешаваме Асеновград да става сцена за нагнетяване на етническа омраза. И употребявам случая да се обърна към асеновградчани – дано да търсим градивния разговор. Ние - аз, като представител на локалната власт, вицепремиерът Симеонов и основният секретар на Министерство на вътрешните работи, потвърдихме, че в града ни остава засилено полицейското наличие, колкото време е належащо, до цялостното усмиряване на обстановката, и ще продължим да работим по набелязаните ограничения до угаждане на рационалните претенции на жителите “, изясни градоначалникът.
Емил Караиванов сподели още, че локалната власт в Асеновград е поела ангажимент да засилва инспекциите във връзка с противозаконното застрояване в квартал „ Лозница “. Кметът на Асеновград посочи, че законовата процедура е дълга и ще продължи във времето. Той увери, че локалната власт ще организира инспекциите и ще вземе нужните ограничения.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР