Асеновград ще посрещне July morning високо в Родопите - на

...
Асеновград ще посрещне July morning високо в Родопите - на
Коментари Харесай

Асеновград посреща July morning на повече от 1200 м височина

Асеновград ще посрещне July morning високо в Родопите - на повече от 1 200 метра надморска височина. Събитието, проведено по този мотив, ще стартира още денем в събота, на 30-ти юни, над асеновградското село Добростан. „ Асеновград - град премеждие “ ще зарадва феновете на палатките, колоезденето, конната езда, парапланеризма, планинското тичане и още куп интензивности.
Подготвени са занимателни игри за деца, стартиране на безмоторни самолети, въжени атракции, посещаване на пещера " Добростански бисер ". Вечерта, преди посрещането на първото юлско утро, ще бъде „ нюансирана “ от музикални осъществявания на разнообразни групи. Очакванията на уредниците са фестивалът да бъде посетен от минимум към 300 до 500 души, при удобни метеорологични условия.
" Основната цел е да покажем на всички, че Асеновград е прелестен за живеене, с доста дадености за спорт. Искаме да разкрием нашето обичано място за хвърчене и туризъм. Идеята е да накараме по-младото потомство да се допре до природата, да " вдиша " планината и по-късно да изиска да се върне при нея. Мястото над село Добростан е доста уместно за посрещане на изгрева и гледката е невероятна ", описаха в задатък пред Actualno.com от асеновградския клуб „ Тангра “, чийто членове са уредници на „ Асеновград – град Приключение “. Те обясниха, че наименованието на събитието единствено по себе си го пресъздава чудесно, а задачата му е да покаже, че приключенията са на всички места. Посетителите, които желаят да вземат участие в другите мероприятия, е добре да носят изправна и подобаваща екипировка, поучават от клуба. Провеждането на събитието бе прекратено за известно време, само че немалкият интерес от запалянковци към възобновяването му е предизвикал основателите да го провеждат още веднъж.
" Хората към нас непрестанно питаха по кое време ще бъде извършен още веднъж и това ни подсказа, че вършим нещо, което остава след нас, като страст и предпочитание за повтаряне ", регистрираха от „ Тангра “. За осъществяване на събитието Общински съвет-Асеновград отпусна 2 500 лв.. Средствата ще бъдат разходвани по няколко посоки. Ще бъде проведен превоз за директните участници - парапланеристи и колоездачи. Идеята е те да бъдат върнати от точките, до които доближат по маршрутите си за съответните спортове. Налага се използването на специфичен автомобил заради специфичността на планинския терен. Част от парите ще бъдат изразходвани и за награди на дребните участници, за печатни материали, както и за медицински екип за незабавна помощ, за маркировка на трасетата на надпреварите и за други организационни разноски, които подкрепят случването на този тип фестивал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР