Асен Василев зове в Брюксел за повече помощ за Украйна.

...
Асен Василев зове в Брюксел за повече помощ за Украйна.
Коментари Харесай

Василев зове в Брюксел за повече помощ за Украйна: Ситуацията става критична

Асен Василев зове в Брюксел за повече помощ за Украйна. Той съобщи, че съжалява, че не е реализирано съглашение по Механизма за Украйна през декември 2023 година Министърът изрази вяра това да се случи при започване на февруари.

„ Ситуацията в Украйна става сериозна, заради което Европейски Съюз би трябвало да работи бързо “, съобщи той.

Асен Василев взе участие в първото за годината постоянно съвещание на Съвета на Европейски Съюз по стопански и финансови въпроси (ЕКОФИН), заяви Министерството на финансите. Европейска комисия показа настояща информация по отношение на икономическата и бюджетна обстановка в Украйна. Министрите разискаха финансовата поддръжка на Европейски Съюз за Украйна. Те разясниха и напредъка в работата по потреблението на замразените и обездвижени съветски активи.

Асен Василев съобщи, че Европейски Съюз не може да си разреши поддръжката за Украйна да се обвързва с вътрешни или други проблеми на Съюза

От самото начало България мощно поддържа и ще продължи да поддържа Украйна.

Българският министър на финансите прикани за ускорение на работата по намирането на решения за потребление на приходите от замразените и обездвижени съветски активи. Всички решения, свързани с потреблението на тези активи, би трябвало да бъдат в строго сходство с интернационалното право.

В рамките на дневния ред на срещата белгийското председателство на Съвета на Европейски Съюз показа целите си в областта на финансите и стопанската система за първите 6 месеца на годината. Съветът утвърди заключенията по отношение на отчета за механизма за предизвестие за 2024 година и годишния преглед на устойчивия напредък за 2024 година Съветът също по този начин утвърди рекомендацията за 2024 година по отношение на икономическата политика на Еврозоната.

Министрите предоставиха насоки за по-нататъшна работа с оглед срещата на финансовите министри и шефовете на централните банки от Г-20

Тя ще се организира на 26-29 февруари 2024 година в Сао Пауло, Бразилия. Съветът упълномощи Икономическия и финансов комитет да завърши мандата на Европейски Съюз за тази среща.

Още вести четете в категорията България 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР