Асен Василев от Продължаваме промяната е гласувал с против инвестиционен

...
Асен Василев от Продължаваме промяната е гласувал с против инвестиционен
Коментари Харесай

Иван Анчев: Защо да не изпратим двата МиГ-29 за Украйна, бойната ни авиация е само на хартия

Асен Василев от " Продължаваме промяната " е дал своя вот с " срещу " капиталов разход за покупката на нови 8 военни самолета. Други 10 депутати от " Продължаваме промяната " са дали своят вот с " въздържал се ".

" За мен е изненада гласуването на тези депутати от " Продължаваме промяната ", изключително на Асен Василев. Бих желал да чуя неговото пояснение като жител. Но самолетите са значими и наложителни, с цел да имаме цялостна подготвеност. Не би трябвало да се разясняват " Грипен " и " Мираж " в случай, че ние имаме ясна тенденция към F-16. Ние сме член на НАТО и това, че самолетите ще дойдат със забавяне - не трябва да ни тормози ", сподели дипломатът Иван Анчев в студиото на " Денят ON AIR ".

По думите му НАТО няма да остави необезопасен своя източен фланг, който е извънредно значим.

" Бойната авиация съществува на хартия, тъй като към този момент няма къде да се ремонтира, останали са два МиГ-29, доколкото ми е известно. Те не извършват главните условия за опознаване на собствен - непознат, т.е., в случай че би трябвало да бъдат вдигнати, умерено могат да бъдат взети за съветски изтребители. Трябва да помислим в един външнополитически аспект - за какво да не ги изпратим в Украйна? Оръжие за Украйна е доста добре, само че да забележим в какво ще бъде " облечено " това решение и какво ще изпратим. Да не се окаже, че ще изпратим две каруци с пушки, събрани от тези, които вършат историческите възстановки ", добави Анчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той счита, че въпреки всичко има какво да дадем на Украйна.

" Имаме бронетанкова техника, която умерено можем да изпратим, тъй като всички тези руски системи, които са на въоръжение в нашата войска, са безусловно остарели. Кой ще ни нападне нас? Ние сме член на НАТО, едно нахлуване против България, задейства член 5. Ние би трябвало да дадем на Украйна това, от което тя има потребност, да се отървем от това, което е излишно, да създадем добър и първокласен разговор с нашите сътрудници ", акцентира дипломатът.

И е безапелационен, че Народното събрание би трябвало да има решаваща роля върху това какво ще бъде изпратено за Украйна.

Попитан какво мисли за връщането на хартиената бюлетина, Анчев показа: " Разглеждам го като крачка обратно, тъй като хартиената бюлетина е в полза на партиите на статуквото. Всички тези, които пледират, че техните гласоподаватели не могат да се оправят с машините, аз ще им възразявам, като им кажа, че техните гласоподаватели се оправят доста сполучливо с банкоматите, когато теглят своите обществени помощи или пенсии. "

Той е последовател на концепцията да има публичен полицейски ръб, в който да влизат хора, които са с неопетнена обществена известност.

" Нека да има и хора от системата, само че дано да има и юристи, и жители. И да се видят проблемите, какъвто е казусът " Семерджиев ". Най-тъжното е, че като уволниш чиновниците, те по-късно се връщат още веднъж недосегаеми. Няма от кое място да стартираме, в случай че там няма правдивост и в случай че там няма воля за смяна, както и ясна визия какво би трябвало да се направи. Всеки един служител на реда е представител на страната ", добави Иван Анчев.

Според него корупционните ни проблеми у нас ги знаят даже децата.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР