Асен Кехайов вярва, че човек трябва да е окрилен от

...
Асен Кехайов вярва, че човек трябва да е окрилен от
Коментари Харесай

Силата на добрата защита

Асен Кехайов има вяра, че човек би трябвало да е вдъхновен от обич, а не потискан от боязън.  Вместо дърво без корен, избира да е експерт, който си тежи на мястото. Затова, откакто се потвърждава в Съединени американски щати, взема решение да се завърне в България, тъй като тук ще живее в своята целокупност. А и вижда благоприятни условия да развива интернационален бизнес: „ Когато изберете работа, в която усещате своето предопределение и постигате високо равнище на експертиза, то пред вас ще се разкрият необятни хоризонти “.

Похватът „ Адски месец “

Създаването на компания съгласно Асен е най-лесната част за бизнесмена, след това идват сериозните провокации, които го построяват като персона. Бизнесът му обгръща персоналната и корпоративната IT сигурност, развиването на програмен продукт и на сполучливи платформи в световен мащаб. И ето по какъв начин при недостига за фрагменти съумява да притегли точните хора: „ Примирих се, че добре квалифицираните експерти са изключителна необичайност. Структурирах процедура, през която да преминат запалянковци, искащи да се занимават с киберсигурност. Организирахме „ Адски месец “, най-после отсяхме хора, които имат капацитета, мотивацията и полезностите, нужни да съумеят в тази промишленост. Сега 100% от приключилите сполучливо нашата стажантска стратегия са добре осъществени експерти в интернационално приети компании “.

Професионална подготовка

Сред огромните общественозначими планове, инициирани от Асен Кехайов, е и първата IТ академия в Смолян - InForce IT. Тя е основана в Родопите, откъдето са и родовите му корени. Създава я, откакто открива, че огромна част от младите родопчани имат предпочитание да се развиват професионално в родния си край. IT сферата разрешава работа от отдалеченост и това е мотивация за всеки, който има ползи в тази област, да се образова в Академията и да стартира работа. Когато учиш поминък обаче, е значимо да го „ откраднеш “ от добър занаятчия. Затова моделът на образование е напълно присъствен. Преподаватели и курсисти пътуват всяка седмица, стимулирани от интереса към високите технологии и опцията да споделят опит или да се учат от потвърдени експерти. Академията приготвя фрагменти, които стават част от локални компании, което им разрешава да се разрастват и да притеглят нови планове, някои от които са интернационалните. Така се основава, развива и сплотява локална IT общественост. Курсисти от академията към този момент създават лична концепция за IT стартъп платформа, свързваща местни производители на биопродукти с крайни клиенти от цяла България. Идеята е да се избегне огромният брой медиатори и да се поддържа висококачествената продукция.

Модел

Събира се такса от всеки курсист, с цел да може тази конструкция да се самоиздържа. Когато курсистът приключи своето образование и се почувства подготвен да се влее в пазара на труда, той може да повери на академията да му откри първа работа. Тогава компанията, която го наема, заплаща избрана сума на обучителната организация и откакто експертът премине тестов интервал, остава да работи в нея. Лизинговият модел не е резистентен, бизнесът избира да приобщи чиновниците към своята корпоративна просвета.

Академията InForce IT проработи в Смолян през предходната година с концепцията след време тази система на образование да се приложи и в други градове. Това ще разреши повече хора да останат в родните си места и да имат отлична професионална реализация.

Самоотбрана

Спортният център InForce BG е част от международната Krav Maga Global организация, в основата на която е израелската система за самозащита. Асен Кехайов твърди: „ Принципите на бойното изкуство оказват помощ и в предприемачеството – оттова се придвижва дисциплината, умеенето да се изправиш след удар, да запазваш хладнокръвие, да правиш трезва преценка, да не се поддаваш на първичните усеща. Крав Мага основава привички, които оказват помощ в персоналния живот и в бизнеса. Но въпреки всичко по-добрият вид е да заобикаляме спора с тактичност, дипломация и ловък метод “.

Накъде

„ С LogSentinel пишем история и имам вяра, че ще покажем по какъв начин един артикул, основан и развъртян в България от напълно български екип и с българско ноу-хау, може да се конкурира и да има преимущество пред добре финансирани и рекламирани интернационалните аналози. Работим с киберексперти, които би трябвало да пазят осведомителните запаси на световни компании, и имама упоритостите да се наложим на международния пазар “, споделя Асен Кехайов. Развитието на продуктите за киберсигурност и автоматизация на световни бизнес процеси са главен фокус за младия бизнесмен. Той е уверен, че когато главните правила за самозащита бъдат ловко приложени, уменията за нахлуване не се употребяват и по този начин светът става кротичък, проспериращ и по-сигурен.

 

Правила за киберсигурност

1. Обърнете внимание на политиките, разпоредбите и процесите, свързани с даването на достъп до осведомителните запаси на организацията.

2. Вземете ограничения за оптималната отбрана на осведомителните запаси във вътрешната корпоративна мрежа и облачната инфраструктура.

3. Устройствата, които имат достъп до селективната информация, би трябвало постоянно да се обновяват и да се прави мониторинг за евентуални опасности, закани и дейни офанзиви.

4. Ползвайте услугите на потвърдени специалисти и правете постоянни превантивни проби, които да открият равнището на защитеност на вашите системи.

5. Човешкият фактор може да е най-слабото, само че и най-силното звено във всяка система за сигурност. Всичко зависи от равнището на грижа, внимание, персонален образец и подготовка, която всеки шеф е подготвен да обезпечи.
 

  

Асен Кехайов е специалист по киберсигурност с интернационален опит като управител, съветник и бизнесмен. Той е изпълнителен шеф на компанията за киберсигурност LogSentinel, която е част от групата на Ocean Investments, съосновател е на академията InForce IT, шеф на международната Krav Maga Global организация и основен инструктор по израелската система за самозащита Крав Мага (в превод от иврит  - контактен бой) в Спортен център InForce BG. През 2015 година приключва магистратура по осведомителна сигурност в Сан Диего, Калифорния. Получава отличие от държавното управление на Съединени американски щати за своите професионални триумфи, което му дава опция да стане американски жител, само че той избира да се завърне в България и тук да гради кариера.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР