Асансьорите на ЖП гарата в Първомай не работиха вчера, въпреки

...
Асансьорите на ЖП гарата в Първомай не работиха вчера, въпреки
Коментари Харесай

Превърнаха във WC евроасансьорите

Асансьорите на ЖП гарата в Първомай не работиха през вчерашния ден, макар че копчетата на някои светеха. Майки с детски колички слизат с тъга по стръмната релса на подлеза, видя кореспондент на " Марица ".

" Страх ме е да го употребявам. Скърца ужасно, а и би трябвало да държим непрестанно бутона натиснат. Не дръзвам да вляза с децата, с цел да не закъсаме ", описа пред " Марица " Венелина Станчева. Жената през вчерашния ден спусна бебешката количка по стръмната релса на подлеза.  

" Преди две години опитахме с внука ми да употребяваме асансьор. Детето изиска от любознание да види. Влязохме в кабината, само че заседнахме. Започнахме да викаме за помощ, тъй като вратата не се отваряше. Добре че едно момче ни чу и ни оказа помощ да излезем. Оттогава не сме си и помисляли да ги употребяваме. Още повече че са се трансформирали в тоалетна. Вътре мирише на урина ", описа Пепа Йорданова от Първомай. Жената през вчерашния ден употребява стълбите на подлеза, с цел да премине от другата страна на града. Съоръжението плаши и огромна част от майките в Първомай.

Марин Петков от града пък показа, че същински потрес и смут е да преминеш от едната страна на града до другата с кола. Трябва да заобикаляш най-малко 5 км. Подлезите пък са в извънредно положение, да не приказваме за асансьорите, описа Петков. Трудно било да схванеш по кое време работят и по кое време не.  

 

Съоръженията по жп линията са строени по време на рехабилитацията на трасето Пловдив-Свиленград, в което бяха вложени 340 млн. евро по Оперативна стратегия “Транспорт ”. Изпълнител на сектора до Първомай бе гръцката компания " Терна ".   

Милиони по стратегия " Транспорт " потънаха в стоманения път Пловдив-Свиленград. Само правата Крумово-Садово-Първомай глътна 86 милиона, само че година след тържественото разкриване започнаха проблемите с издигнатите уреди.  Тогава инспекция на място удостовери, че има разединение по фугите на част от надлезите, а в подлезите липсва отводняване. Така първите бяха рискови за прекосяване на камиони, а вторите -  рискови за здравето на хората. Въпреки изсипаните стотици милиони лв. в новата жп линия с еврофинансиране се оказа, че гаранционният ангажимент на компанията реализатор „ Терна-България ” АД е бил едвам 12 месеца след предаване на обекта. След това за ремонтите отговаряла  държавната НКЖИ. Оттам пък се оправдаха, че нямат лични специалисти и строителни компании за поправки и би трябвало да наемат външни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР