Асансьорът на столичната метростанция Младост 1“, за който бе получен

...
Асансьорът на столичната метростанция Младост 1“, за който бе получен
Коментари Харесай

Ясна е причината, довела до ужаса в асансьора на метростанция „Младост”

Асансьорът на столичната метростанция „ Младост 1 “, за който бе получен сигнал, че е затънал до момента в който е превозвал семейство с бебе, е с изрядна документи. Съоръжението е изправно и към днешна дата действа обикновено. Това сподели инспекцията на инспекторите от Държавната ревизия за метрологичен и механически контрол. Извънредното прекъсване е било в резултат на токов удар като устройството за двустранна връзка е сработило и навреме е била известена поддържащата компания. Те са откликнали незабавно на сигнала, само че до идването им на мястото, пасажерите в асансьора са били излезли сами.

При днешната инспекция на място инспекторите на ДАМТН са симулирали разнообразни обстановки, които са посочили, че всички защитни механизми на асансьора сработват. Има и естествена вентилация в кабината на асансьора, тъй че да има задоволително О2 и при липса на електричество. Съоръжението е минало механически обзор през септември м.г., а всеки месец поддържащата компания е правила функционални инспекции, каквито са условията на нормативната уредба. Налице е дневник, в който са разказани всички поправки и прекъсвания на асансьора. Допълнително и притежателят – „ Метрополитен “ ЕАД води сходен доклад, от който се вижда, че оборудването действа обикновено. Воденето на сходна документи от притежателя не е наложително, само че е възприето като добра процедура от софийското метро и се прави за всичките им уреди.

Инспекторите на организацията правят планови инспекции и реагират на всички получени сигнали. От началото на годината ДАМТН е проверила 4530 асансьора, като наложително са били спрени 225 от тях.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР