Артисти, музиканти и изпълнители се включиха в благотворителния концерт на

...
Артисти, музиканти и изпълнители се включиха в благотворителния концерт на
Коментари Харесай

Българската Коледа 2023/2024 подкрепя детската хирургия

Артисти, музиканти и реализатори се включиха в благотворителния концерт на инициативата  " Българската Коледа ", който се организира под надпис " Дари вяра на дете в неволя " в поддръжка на детската хирургия в понеделник вечерта в Народния спектакъл " Иван Вазов " в София, оповестява Българска телеграфна агенция.

Кампанията се организира за 21-ва поредна година и е под патронажа на президента Румен Радев.  

Президентът и неговата брачна половинка Десислава Радева участваха на обичайния благотворителен театър. Сред формалните посетители бяха министрите на младежта и спорта Димитър Илиев, на туризма Зарица Динков, началникът на кабинета на президента Гълъб Донев и други.

Целта тази година е да се притегли публичното внимание към детската хирургия при вродени и добити болести, както и да се помогне на навременното диагностициране, лекуване и рехабилитация, се показва на уеб страницата на самодейността.

В спектакъла в понеделник участваха Симфоничният оркестър на БНР с диригент Левон Манукян, Илиан Божков, Миро, Кристина Дончева, Вокална група " Бон-Бон ", Люси Дяковска, Тома Здравков, Христина Нейкова, Руслан Мъйнов, Михаела Маринова, Сергей Вардеварян, " Юпитер 7 ", Мария Стефанова, Георги Костадинов, Владо Димов, " ЛаТиДа ", квартет " Дестини ", Детският хор на БНР, Дони и Нети, Ненчо Балабанов и Християна Лоизу, Веселин Маринов, Никола Тодоров, Симеон Владов, Стефан Илчев, Ана Мария и Злати Петров.
 Двадесетото издание на
Двадесетото издание на " Българската Коледа " събра 2.7 милиона лв.

Изпратени са 350 000 дарителски SMS-а

Зрителите на празничния концерт имаха опция да поддържат идеята на децата в неволя с изпращане на благотворителен SMS на номер 1117.  

Припомняме, че миналогодишното издание на самодейността  и разполагаше с бюджет от 3 милиона и 530 хиляди лв..

Със средствата помогнаха на над 500 български деца и над 20 лечебни заведения.

Информация за " Българската Коледа ", както и методите, по които може да бъде направено подаяние благотворителната самодейност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР