Артисти и хора от сектора на културата продължават да окупират

...
Артисти и хора от сектора на културата продължават да окупират
Коментари Харесай

Артисти продължават да окупират театри във Франция с искане за отварянето им

Артисти и хора от бранша на културата не престават да окупират театри във Франция. Тяхното искане е за възобновяване на театралните представления. Под окупация са към този момент театрите в девет френски града.

" Шоуто би трябвало да продължи " е изписано на плакатите на протестиращите. Вълната от окупиране на театрите стартира преди 9 дни от Париж - от спектакъл " Одеон ".

Артисти, студенти, хора от бранша на културата влязоха в постройката и отхвърлиха да я изоставен, до момента в който държавното управление не махне възбраната за затварянето на театрите.

" Започнахме с учтиви петиции, по-късно с мирни митинги, окупирахме за малко театъра. Но това се оказа, че не е задоволително, с цел да бъдем чути. Затова взехме решение да останем по-дълго, съобщи Дженифър Кателен, актриса.

Последните театрални представления във Франция бяха през октомври. Предвиждаше се да бъдат отворени през януари, само че тогава беше регистриран висок скок на заболелите и управляващите отложиха отварянето.

Независимо че ограниченията бяха разхлабени за доста браншове, театрите остават затворени. Затворени остават също кината, галериите и други културни пространства.

Засега договарянията сред протестиращите и държавното управление не дават резултат. В четвъртък държавно управление даде обещание спомагателна финансова помощ от 30 милиона евро.

Предложението обаче се оказа недопустимо. Окупирането на театрите продължава. Протестиращите упорстват и за съответна дата, на която театрите във Франция ще отворят.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР