Артериите са главните виновници за това до сърцето и останалата

...
Артериите са главните виновници за това до сърцето и останалата
Коментари Харесай

10 Храни, които поддържат артериите чисти

Артериите са основните виновници за това до сърцето и останалата част от тялото да доближава кръв, богата на О2. Когато те са запушени, това може да докара до положение, наречено атеросклероза. То е извършител на инфаркт и удари.
Най-лошото е, че запушените артерии са нещо, което няма по какъв начин да видим, защото тялото не сигнализира. Едва, когато казусът стане в действителност сериозен, си даваме сметка, че нещо с нас не е наред и прибягваме към медицината.
Направихме лист с 10 храни, които сполучливо се грижат за това артериите да бъдат чисти. Ето кои са те:
1.Куркума
Това е известна индийска фалшификация, която постоянно обичаме да включваме в приготвянето на десетки ястия. Куркуминът, който е основата съставна част на подправката, има кардиозащитни резултати. Това е и повода експертите да поучават за нейния всекидневен банкет. Можете да я добавяте към ястия или да я приемате всяка заран с чаша с вода и лимон.

2. Чесън
Това е втората храна, която сполучливо отпушва артериите. С него се забавя атеросклерозата, както и спомага за намаление на кръвното налягане.
3. Кайенов пипер
Това е пикантна храна, която влияе позитивно при отпушването на артерии. Не всеки обаче обича лютивите му нотки.
4.Джинджифил
Ползите му са толкоз доста, че съвсем не би било допустимо да посочим всяка от тях. Заради високото наличие на сърдечно – защитни съединения, се предлага горещо да бъде част от менюто ни.
5. Лимон
За предпочитане е да си изградите табиет. Всяка заран пийте чаша топла вода със сокът на един прясно изцеден лимон. Не единствено ще се чувствате в пъти по-свежи и тонизирани, само че и ще се предпазите от запушването на артерии.

6. Канела
Ароматна по своему, тази фалшификация, като се изключи че бива желана за доста сладкиши, тя служи също толкоз правилно и на сърцето.
7. Ленено семе
Храна, която ще способства за по-доброто здраве на сърцето.
8. Сок от нар
 5 храни с безспорна изгода за здравето ти 5 храни с безспорна изгода за здравето ти
Няма човек, който да не е на ясно с от дълго време одобрените правила за по-дълъг и здравословен живот. Спортът, задоволително сън, избягването...
Сокът на този плод понижава доста образуването на плаките в артериите.
9.Семена от чия
Вкусни и потребни, семената от чиа ще оказват помощ да се чувствате здрави.
10.Кокосово масло
Много са методите за консумация. Можете да го прибавите в крем, сладкиш или да го похапнете в композиция със сушени плодове, фурми и ядки.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР