Арт център Алехандро“ обявява създаването на нов младежки хор в

...
Арт център Алехандро“ обявява създаването на нов младежки хор в
Коментари Харесай

Младежки хор „ОТЕПЕТО“ набира хористи в Пловдив

Арт център „ Алехандро “ афишира основаването на нов юношески хор в Пловдив с истинското име „ ОТЕПЕТО “, оповестиха от Общината. Идеята за основаването му е да се трансформира в едно от културните средища за младежите в студентска и след студентска възраст в град Пловдив, които обичат да пеят.

Хорът е отворен за всяко момче и момиче сред 19 и 30 години , което носи в себе си любовта към музиката и желае да се любува на страстта от взаимното музициране. Диригент на новия юношески хор ще е Джулия Узунова.

Младежки хор „ ОТЕПЕТО “. Снимка: Община Пловдив

„ Пеенето е активност, която с изключение на приятност, носи доста изгоди за психическото и физическото положение на човек. Пеенето с други хора е шерване на нещо особено. Пеенето пред аудитория е неповторимо преживяване! Очакваме от претендентите да имат музикален слух и да разпознават що е то петолиние…всичко останало ще научим дружно. Ако познавате някоя и друга нота си е плюс, както и да притежавате възприятие за отговорност и възприятие за комизъм “ , споделя с усмивка надарената млада диригентка Джулия Узунова.

За прослушване и спомагателна информация може да се обадите на тел.: +359878475764 , да пишете на [email protected], [email protected] или да попълните следния формуляр.

Прослушвания са планувани за датите 16, 20 и 23 октомври от 19:00 часа на място в СУ „ Св. Софроний Врачански “ /60-класното/, корпус 1, ж.к. Тракия.

Джулия Узунова. Снимка: Община Пловдив

Джулия Узунова е родом от Смолян . Завършва с отличие бакалавърска степен в компетентност “Педагогика на образованието по музика ” и магистърска степен по “Хорово диригентство ” към АМТИИ “Проф. Асен Диамандиев ”, Пловдив в класа на проф. доктор В. Гелева. Понастоящем е докторант по хорово диригентство още веднъж там. През 2022 година надгражда уменията си като приключва две специализации по “Клавирен акомпанимент ” и “Класическо пеене ”.

От 2017 година е част от екипа на хор “Детска китка ” към ЦПЛР-ОДК-Пловдив, работи като хормайстор на всички сформира и диригент, в началото на подготвителния състав на хора, по-късно на стажантския състав. Ръководи и школа по солфеж към същата институция.

От 2020 преподава пиано и солфеж в Арт център ”Алехандро “ . От 2013 година пее като сопран в Академичен разбъркан хор “Гаудеамус ” и е част от множеството концерти и турнета на хора в страната и чужбина.

Носител е на следните награди : “Най-добър млад преподавател за 2020 година ” гр. Пловдив; премия за “Млад диригент ” на Втори фестивал на детската ария “Нека пеем дружно ” гр. Свиленград, 2019; като хормайстор – Златен орден в категория Младежки хорове за хор „ Детска китка ” с диригент Яна Делирадева на IX Световен хоров фестивал за мир, Виена, Австрия, 2018; Първа премия в X-то издание на Национален приз „ Студент на годината ” – категория „ Педагогически науки ”, 2016; Академична премия “Проф. Асен Диамандиев ”, 2015 и 2016; Първа премия в IV Студентски конкурс за диригенти „ Златна палка ” в гр. Шумен, 2016.

Посещава редица майсторски класове по хорово диригентство и пеене . Интересува се от международните трендове в хоровото изкуство. През 2023 година участва на Световния хоров симпозиум в Истанбул, Турция.

Джулия Узунова е член на управителния съвет на Български хоров съюз . Вълнува се от логиката на психиката на репетиционния развой и по какъв начин той може да се трансформира в радостно преживяване, което ражда смислени и вдъхновяващи резултати.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР