Арсеналът на Борисов: 1. Централната избирателна комисия (ЦИК). Тя действа

...
Арсеналът на Борисов: 1. Централната избирателна комисия (ЦИК). Тя действа
Коментари Харесай

Единайсет оръжия на Борисов за убиване на опозицията



Арсеналът на Борисов:

1. Централната изборна комисия (ЦИК). Тя работи като васална конструкция и го потвърди, освобождавайки Борисов и още няколко души, определени за депутати от отговорностите им като такива. Експерти са безапелационни, че ЦИК няма такива пълномощия. На кой му пука...

2. Подкупът. Посредници на към момента ръководещите към този момент разкешват в редиците на съперниците. Хора, които попадат за първи път в мръсната политическа среда и не са виждали купчина пачки се стъписват и елементарно се изкушават.

3. Активно мероприятие. Едно от обичаните „ оръжия “ на Борисов. Министерство на вътрешните работи и ДАНС са му подръка. Събират се по противозаконен път информация за съперници и се сглобяват компромати. Може и от изцяло измислени обстоятелства. Пуснати в общественото пространство, те намират добър банкет у публиката, която е жадна за кавги и зрелища.

4. Медии. ГЕРБ, Движение за права и свободи и Борисов управляват поти всички така наречен „ огромни медии “. Пример: на 7 април, четвъртък, националните малките екрани едновременно сутринта дават думата на 3-ма министри и на още трима политолози и социолози с проправителствена позиция. Казаното от тях се повтаря от други медии и по този начин ден и половина.

5. Разнобой. Вбиване на чеп измежду актива на опозиционните партии и обединения. Правят го посредством внедрени авансово хора. Чрез съблазнителни оферти към някои от деятелите. Чрез даване на „ информация “ на едни от управлението на новите политически субекти за техни сътрудници.

6. Съблазняване с власт. Вече има сведения за назначения на близки и родственици на някои от съперниците в министерства и администрацията в София и страната.

7. Слухове. Имат разрушителна мощ. Може да са неуместни, само че стигат до доста хора и пораждат съмнение и подозрения.

8. (Без)мозъчен концерн. ГЕРБ и Движение за права и свободи употребяват съвсем едни и същи лица от средите на медиите, социологията и политологията за разбори и да оферират решения. Понякога те са неверни, смешни и нелепи, само че от време на време улучват поръчаните цели. Новите обединения имат самочувствието, че знаят всичко и са наясно със обстановката. Грешка! Последствията могат да бъдат неприятни и даже съдбовни.

9. Прокуратура. Тежката артилерия на Борисов и цялата мафиотска тайфа. Под управлението на Гешев държавното обвиняване продължава да преследва и притиска съперниците на сегашната власт и техни близки. Това работи, по какъв начин работи единствено! Особено против бизнесът и опозиционните медии.

10. Държавните институции. Национална агенция за приходите, КФН, АДФИ, Търговския указател и прочие контролни структури работят като принадлежности на сегашната власт за усмиряване и прилепяне на опърничавите съперници.

11. Нарцисизъм. Досега е описван този у ръководещата камарила. Виждаме го към този момент и у някои от борците против тази камарила. Нарцисизма е гибелен. Спасението е в събирането на добър екип. Много значимо изискване!

Много смели и въодушевени от положителни хрумвания хора са изгубили борбата с тези оръжия на властта. Много прелестни планове са били удавени в септичната яма, цялостна с корупция, фалш, настъпателност, надменност и цинизъм.

Т.нар. статукво няма да постави оръжие, тъй като има доста какво да губи. Изброил съм до 11 оръжиь, само че те са повече. С надлъгване мъчно ще стане. Нужно е мощно противопоставяне и напън посредством използване на закона. Става с обединяване на напъните. Не за един взлом, а за дълга война. Това не са препоръки, а увещание за отговорностите да бъдат събрани останките от България.

Емил Азар
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР