Арсенал победи Бодьо/ Глимт с 1:0 в мач от четвърти

...
Арсенал победи Бодьо/ Глимт с 1:0 в мач от четвърти
Коментари Харесай

Арсенал с минимален успех в Норвегия при гостуването на Бодьо/Глимт

Арсенал победи Бодьо/ Глимт с 1:0 в мач от четвърти кръг на група А от шампионата Лига Европа. Голът за гостите от Англия вкара Букайо Сака, който осъществя с гърди с доза шанс.

В първите минути Арсенал владееше повече топката и чакаше за празни пространства в отбраната на норвежкия тим. В 24-та минута " артилеристите " проведоха доста хубава офанзива, в която Сака и Локонга направиха двойно подаване, а англичанинът с доза шанс вкара с гърди топката във вратата на Хайкин, с цел да изведе тима си напред в резултата - 1:0.

В 29-та минута Нкетиа се озова на добра позиция и стреля от границата на наказателното поле, само че ударът му бе слаб и излезна в навън. В 29-та минута футболист на домакините бе изведен самичък против вратаря с хубаво подаване зад отбраната, само че Търнър внимаваше и пресече паса.

В 52-та минута Пелегрино бе прелестно изведен, откакто дебнеше на границата на пеналтерията, само че ударът му бе блокиран от Търнър. В 56-та минута Солбакен нахлу в наказателното поле на Арсенал, сподели забележителна техника и опита прекрасен удар по диагонала, само че топката мина на сантиметри от гредата.

Само две минути по-късно Еспейорд получи страховит пас и остана очи в очи с вратаря, само че изстрелът му мина високо над вратата. Късмет за " артилеристите ". До края на мача Арсенал най-вече се защитаваха и играха на контраофанзива, а Бодьо не съумя да сътвори повече чисти положения.

С тази победа Арсенал остава преди всичко в своята група с актив от 9, до момента в който Бодьо се задържа на второ място с 4 точки, само че и два мача повече от третия ПСВ.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР