Арсенал официално обяви рекордния в историята си трансфер на Деклан

...
Арсенал официално обяви рекордния в историята си трансфер на Деклан
Коментари Харесай

Арсенал представи най-скъпия британец, Райс взе №41

Арсенал публично разгласи рекордния в историята си трансфер на Деклан Райс.

24-годишният халф дойде от Уест Хем против нечуваната досега сума, платена за британски футболист, в размер на 100 млн. паунда плюс спомагателни 5 млн. под формата на бонуси.

Предишното най-скъпо попълнение на „ топчиите “ бе Никола Пепе, пристигнал от Лил през 2019 година против 72 млн. паунда. Сделката е рекордна и сред два британски клуба и е втора в историята на английския футбол, защото Челси заплати 106.8 млн. паунда за Енцо Фернандес на Бенфика през януари.

Райс, който парафира дълготраен договор с Арсенал, ще играе с №41 в Лондон, откакто преди този момент бе в столицата 10 години, защитавайки цветовете на Уест Хем.

Той е от школата на „ чуковете “ и им бе капитан като изигра 245 мача и им оказа помощ за първи трофей от 43 години насам, печелейки Лигата на конференциите през последния сезон.

Така Арсенал към този момент похарчи над 200 млн. паунда за нови попълнения това лято, привличайки преди този момент Кай Хаверц от Челси за 65 млн. паунда и Юриен Тимбер от Аякс за 38 млн. паунда.

Парите за Райс ще бъдат заплатени по следния метод: 100 млн. паунда първична сума, която ще бъде погасена на траншове през идващите 2 години, и 5 млн. паунда под формата на
бонуси - те са по 1 млн. за всяко класиране на " артилеристите " в Шампионската лига и стартирането на Райс измежду титулярите в 60% от мачовете.

„ Много сме щастливи, че Деклан се причислява към нас. Той е футболист със страхотни качества, който играе на високо равнище във Висшата лига и Англия от няколко сезона насам ", разяснява мениджърът на Арсенал Микел Артета пред клубния уебсайт.

„ Деклан носи несъмнено качество в клуба и е необикновен гений, който има капацитета да е доста сполучлив тук. Той има огромен опит за 24-годишен състезател във Висшата лига. Райс бе капитан на доста добър тим на Уест Хем и, както видяхме всички, подвигна неотдавна и европейски клубен трофей. Отговорността и ролята, които той е поел, са доста впечатляващи, и сме доста разчувствани, че идва при нас “, добави Артета, до момента в който по-рано денем самият Райс се сбогува с Уест Хем посредством прощално писмо, оповестено в обществените мрежи:

„ Не мога да допускам, че едни невероятни 10 години свършиха. Уест Хем беше голяма част от живота ми на и отвън терена. Сбогуването в никакъв случай не е елементарно. Изпитах невероятни страсти в този тим, в това число онази вечер в Прага. Освен това в Уест Хем израснах като човек, като състезател и като капитан. От първия миг, в който станах капитан на тима, не почувствах нищо друго с изключение на горделивост и пристрастеност. Черешката на тортата за мен като капитан беше спечелването на Лигата на конференциите. Връзката ми с почитателите значи доста за мен и фамилията ми. Отнасяте се към нас като към свои от деня, в който дойдох. Благодаря Ви. Всеки знае какъв брой специфичен е Уест Хем. Благодаря ти за прелестните мемоари и някои от най-хубавите дни в живота ми. Обичам ви всички! “

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР