Арсенал не успя да спечели домакинството си на Брентфорд, след

...
Арсенал не успя да спечели домакинството си на Брентфорд, след
Коментари Харесай

Арсенал допусна нова грешна стъпка в битката за титлата

Арсенал не съумя да завоюва семейството си на Брентфорд, откакто приключи при тъждество 1:1 на " Емиратс ". В своя дом " топчиите " позволиха втора поредна неверна стъпка в битката за шампионската купа на страната след провалянето от Евертън с 0:1 в предходния кръг .

Срещата стартира с рискова обстановка за " пчеличките ". Айвън Тони центрира от дясно в наказателното поле, където Рико Хенри не съумя да контактува по-добре с топката и по този начин всичко се размина безоблачно за домакините. " Артилеристите " владееха самодейността, само че рядко застрашаваха съществено вратата на Давид Рая. Нещо повече - воденият от Томас Франк отбор на гостите можеше умерено да поведе при следващо положително нахлуване, само че Тоуни нацели напречната греда след пас на Брайън Мбемо.
Айвън Тоуни (втори от ляво на дясно) изравнява резултата на " Емиратс ".
След почивката играчите на Микел Артета станаха по-опасни и остри в дейностите си, което даде резултат в 66-та минута. След като изстрел на Тоуни мина около вратата на Аарън Рамсдейл, влезлият от пейката Леандро Тросар означи дебютния си гол за Арсенал след идването от Брайтън, засичайки подаване на Букайо Сака. По-малко от 10 минути по-късно обаче " пчеличките " наказаха блъсканица в наказателното поле на противника и Тоуни се разписа се за 14-и път от началото на сезона с глава на празна врата след пас на Кристиан Норгард.

До края Арсенал по този начин и не съумя да стигне до успеха и стъпи изкривено за втори пореден път след провалянето от Евертън в предишния кръг. Съставът остава на върха с 51 точки, на шест пред втория Манчестър Сити, при еднакъв брой мачове сега, само че на следващия ден " жителите " могат да съкратят изоставането си при триумф над Астън Вила вкъщи. Брентфорд е осми с 34 пункта, на шест от четвъртия Нюкасъл, който е с дуел по-малко. За Арсенал следва отсрочен мач със Сити от 12-ия кръг в сряда вечер, преди Артета и компания да гостуват на Астън Вила. Брентфорд приема Кристъл Палас.

В друга среща, Тотнъм понесе тежък удар в борбата за топ 4, губейки визитата си на Лестър с 1:4 . Родриго Бентанкур даде задатък на " шпорите ", само че до почивката резултатът към този момент бе в интерес на " лисиците ", които обърнаха посредством Нампалис Менди, Джеймс Мадисън и Келечи Ихеаначо. След паузата Харви Барнс оформи крайния резултат в 81-та минута след асистенция на Мадисън. Тотнъм е пети с 39 точки, на една от четвъртия Нюкасъл, само че " свраките " са с два мача по-малко. Лестър е 13-и с 24 пункта. За " лисиците " следва посещение на Манчестър Юнайтед, до момента в който " шпорите " първо играят с Милан на " Сан Сиро " в първи осминафинален мач от Шампионската лига, а по-късно са домакини на Уест Хем в лондонско дерби за състезание.

Останалите резултати :

Кристъл Палас - Брайтън 1:1

Фулъм - Нотингам Форест 2:0

Саутхемптън - Уулвърхемптън 1:2. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР