Арсен Венгер е специален мениджър и един от най-великите иноватори

...
Арсен Венгер е специален мениджър и един от най-великите иноватори
Коментари Харесай

Почетино: Венгер е един от най-великите мениджъри, на същото ниво като сър Алекс

Арсен Венгер е " специфичен управител " и един от най-великите иноватори в британския футбол. Това съобщи старши треньорът на Тотнъм Маурисио Почетино преди дербито на северен Лондон против Арсенал този уикенд. " Шпорите " нямат загуба от Арсенал в шест мача във Висшата лига, откакто Почетино пое тима през 2014 година. През предишния сезон Тотнъм приключи пред " топчиите " в класирането за пръв път в последните 22 години.

" Във футболната история той е един от най-великите мениджъри, на същото равнище като Алекс Фъргюсън. Венгер постоянно ще бъде специфичен управител. Да запазиш мотивация повече от три години е мъчно. За пет години би трябвало да си доста добър, а доста, доста добър, в случай че приказваме за 10 години. Когато става дума за 20 години е необикновено. Всеки, който приказва за него, би трябвало да демонстрира почитание. Има дни, в който си добър, и дни, в който не си добър. Но би трябвало да демонстрираме голям почит към него ", съобщи мениджърът на Тотнъм.

Венгер изведе Арсенал до три трофеи и седем купи в Англия, само че " артилеристите " не съумяха да се класират за Шампионската лига този сезон, откакто приключиха на пето място във Висшата лига.

" Арсенал е страховит тим и не мисля, че има любимец в такова дерби. Това е голямо предизвикателство - да играеш против отбор, които е спечелил толкоз доста титли в последните 20 години ", сподели още Почетино.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР