Ароматно, сочно и много ефектно предястие, с което гарантирано ще

...
Ароматно, сочно и много ефектно предястие, с което гарантирано ще
Коментари Харесай

Кошнички от домати с пилешки жулиени

Ароматно, сочно и доста ефектно предястие, с което обезпечено ще впечатлите и най-капризните си посетители

Необходими Продукти

● домати - 9 бр. междинни
● пилешки гърди - 1 бр.
● картофи - 1 бр. огромен
● майонеза - 1 с.л.
● кисело мляко - 300 г (4. 5 % масленост)
● чесън - 1 скилидка
● черен пипер - 1 щипка
● пикантина - за пилешко месо
● жито - за украса
● маруля
● сол

Начин на подготвяне

Пресните домати се измиват и деликатно се издълбават с дребна лъжичка. Обръщат се на готварска хартия, с цел да се отцедят.

Пилешкото филе се разделя по дължина на две елементи, овкусява се с пикантината. Пекат се за малко време, след което се режат на жулиени и се оставят на страни.

Сварения авансово картоф го намачкваме, прибавяме го към 300 г кисело мляко и разбъркваме. Към сместа прибавяме 1 лъжица майонеза, 1 скилидка пресован чесън, 1 щипка черен пипер и сол на усет.

Всичко това се трансферира в блендер и се разрушава, до момента в който се получи еднородна примес или по този начин нареченият дюнер сос.

В готовите изцедени домати слагаме по една лъжица дюнер сос и по два пилешки жулиена. Поднасяме кошничките върху листа от маруля и житни кълнове.

За житните кълнове: В един буркан слагаме две лъжици измито жито и подравняваме. Затваряме буркана с тензух и пристягаме с ластик. На идващия ден махаме тензуха, изплакваме житото с хладка вода и затваряме още веднъж буркана. Това се повтаря няколко дни, като житото се разбърква понякога. След седмия ден, в случай че е покълнило повечко, се изсипва в плитка форма покрай прозорец. Навлажнява се леко веднъж дневно и като доближи нужната височина, е готово за декориране.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР