Ароматерапията е една от най-приятните и ефективни процедури, която включва

...
Ароматерапията е една от най-приятните и ефективни процедури, която включва
Коментари Харесай

Защо ароматерапията е полезна за вашето здраве?

Ароматерапията е една от най-приятните и ефикасни процедури, която включва потреблението на етерични масла от растения и цветя за възстановяване на физическото и психо-емоционалното положение на човек. Използването на етерични масла с високо наличие на естествени витамини, микроелементи и хормони дава опция на човек да усъвършенства здравето си. Въпреки отличния състав, течна консистенция и централизация на потребни съставни елементи, такива артикули не провокират странични резултати. Спазването на вярната доза ще ви разреши да се придържате към ефикасен курс на лекуване.

Полезни свoйства на етеричните масла

В медицината на антична Индия, Китай и Египет се употребяват ароматни екстракти от растения, с цел да се поддържа съвършен баланс, да се лекуват и да се предотвратяват доста болести. В момента характерните свойства на растенията се правят оценка от хората, което им разрешава да употребяват ароматни масла като:

- антисептични сътрудници

- естествени антибиотици с емфатичен противовъзпалителен резултат

- обезболяващи, диуретични, карминативни и холеретични съставни елементи

- антивирусни и имуномодулиращи медикаменти

- стимуланти на кръвообращението и храносмилателните процеси

- естествени афродизиаци, които усилват половото увлечение

- антидепресанти и ефикасни средства за облекчение на болежка с друга активност

- козметика и основи за подготвяне на ароматни вани

Кои са изгодите за Вашето здраве от ароматерапията?

Ароматите имат удобен резултат върху необятен набор от проблеми, свързани както с физическото, по този начин и с психическото здраве на човек. Ароматерапията може да се употребява независимо, само че е значимо да изберете верния способ, като вземете поради стремежи резултат.

Ароматерапията има удобен резултат върху човешкото тяло - мускулите се отпускат, дишането става отмерено и надълбоко, носоглътката се прочиства, бронхите се уголемяват, работата на кръвоносните съдове, сърцето и нервната система се усъвършенства. Арома сауна или парна баня са подобаващи за съвсем всяка възраст. Основното в този способ за пречистване и възстановяване на човешкото тяло е постоянството и верният избор на етерично масло. Когато избирате аромати за бани и сауни, би трябвало да се ръководите от техните свойства. Например, с цел да подобрите лечебния резултат върху дихателната система, можете да изберете масло от хвойна, анасон, копър. При настинки етеричните масла от евкалипт или мента са по-подходящи. При главоболие ви предлагаме да употребявате масло от вербена или здравец. Етеричните масла от бор, ела, кедър са подобаващи за лекуване на кожни болести. За облекчение на умората се предлагат масла от маточина, евкалипт, босилек, розмарин или хвойна.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР