Ароматерапия за артрит- как работи това домашно лекарство. Много хора,

...
Ароматерапия за артрит- как работи това домашно лекарство. Много хора,
Коментари Харесай

Ароматерапия за артрит – как работи това домашно лекарство

Ароматерапия за артрит- по какъв начин работи това домашно лекарство. Много хора, които би трябвало да се оправят с многото изтощителни признаци на артрит – болежка, отичане, понижен обсег на придвижване и вдървеност – са подготвени да опитат различни средства. Те се стремят да намерят облекчение оттатък това, което техните медикаменти могат да предложат. Наистина, проучванията демонстрират, че хората с остеоартрит (ОА), най-често срещаният вид артрит, са по-склонни да употребяват спомагателни лекувания, в сравнение с тези, живеещи с друго хронично заболяване.

Вече има солидни доказателства в поддръжка на потреблението на различни лечения като акупунктура и медитация при лекуване на признаците на артрит. Науката също по този начин демонстрира някои изгоди от включването на ароматерапията във вашия антиартритен боеприпас.

Какво е ароматерапия?

Ако не сте осведомени с ароматерапията, това е потреблението на ароматни масла за лекуване на редица болести. Ароматните масла са най-концентрираните екстракти от цветя, билки, дървета и други растения. Практиката съществува от антични времена.

Въпреки че терминът ароматерапия не е въведен до 1937 година, египтяните са употребявали такива масла за медицински цели още през 2000 година пр.н.е. Днес ароматерапевтичните масла, известни като етерични масла , се включват в разтривки, прибавят се към вани или се вдишват през назален инхалатор или дифузер.

Ароматерапия за артрит – по какъв начин маслата може да оказват помощ при артритна болежка

Предимствата на етеричните масла се обясняваха като произлизащи от виталната мощ на растението. Това несъмнено звучи малко уау-уу. Реалността е, че етеричните масла съдържат голям брой съединения – от време на време до 300 – които могат да имат редица ползотворни резултати върху тялото. Етеричните масла непосредствено подтикват частта от мозъка, която въздейства върху страстите, сърдечната периодичност, кръвното налягане и дишането. Но даже не е наложително да помиришете маслата, с цел да пожънете техните награди.

„ Терминът „ ароматерапия “ в действителност е неправилно название “, споделя Барб Пичиано, някогашен шеф на програмата за лечебни услуги в клиниката в Кливланд. „ Използването на етерични масла се назовава ароматерапия, само че думата не обгръща всички способи, по които работят. “

Например, когато се ползва локално, розмаринът може да облекчи болката при артрит . Билката оказва помощ за изтръпване на нервите. При поемане е потвърдено, че маслото от розмарин има подтикващ резултат върху бета мозъчните талази. Това може да изясни способността му да ви кара да се чувствате по-будни и енергични.

Когато се пробвате да управлявате болката при артрит, ще би трябвало да употребявате нещо настоящо, споделя Пичиано. „ Няма да повлияете на болката в ставите с поемане, само че във връзка с релаксацията може да е дейно. “

Предупреждения по отношение на потреблението на ароматерапия при признаци на артрит

Колкото и прелестно да миришат етеричните масла, значимо е да запомните, че те могат да бъдат мощни. Вземете да вземем за пример гаултерия (уинтъргрийн) . „ Това е доста мощно масло “, споделя Деби МакЕлигот, практикуваща мед. сестра в Центъра за уелнес и интегративна медицина в Northwell Health в Рослин, Ню Йорк.

„ Много книги за ароматерапия споделят да внимавате по какъв начин го употребявате. В дребни количества – единствено няколко капки – може да бъде чудесно за облекчение на болката. “ Безпокойството поражда, тъй като уинтъргрийн растението съдържа огромно количество метил салицилат, химикал от същото семейство като аспирина, отсам и прозвището „ течен аспирин “.

Тъй като хората с артрит постоянно одобряват най-малко едно лекарство, значимо е да проучите – или още по-добре, да се консултирате със сертифициран ароматерапевт – с цел да научите по какъв начин да употребявате ароматерапията безвредно и да избягвате всевъзможни взаимоотношения с други лекувания. Например, уинтъргрийн маслото би трябвало да се употребява с нараснало внимание от всеки, който приема разредители на кръвта.

Как да излекуваме алергия при деца и възрастни

Освен това би трябвало да знаете по какъв начин да употребявате вярно маслата. Само лавандулата може да се употребява непосредствено върху кожата (други първо би трябвало да се смесят с базово масло като масло от жожоба или фракционирано кокосово масло). Най-общо казано, в случай че употребявате прекалено много масло, ще получите противоположния резултат на това, което желаете, споделя Пичано.

Популярни решения на ароматерапия за артрит

Етеричните масла могат да бъдат положително лекарство, когато става въпрос за облекчение на признаците на артрит. Освен това, хроничната болежка постоянно води до други положения, като неприятен сън , тревога , меланхолия и изцяло понижаване на качеството на живот. Изследванията демонстрират, че ароматерапията може да бъде потребна и за всички тях. Някои изследвания даже са открили, че пациентите с артрит, които са употребявали ароматерапия, са съумели да понижат приема на болкоуспокояващи, като в същото време поддържат или подобрят настоящото си равнище на комфорт.

Ето информация за някои от най-популярните етерични масла, употребявани при артрит :

1. Джинджифил

Благодарение на веществото, наречено гингерол , тази билка има мощни противовъзпалителни резултати. Всъщност, когато откривателите съпоставят джинджифила с ибупрофен, и двата продукта демонстрират сходна противовъзпалителна интензивност. Това има смисъл, защото и двете блокират COX-2, ензима, който създава химикали, които предизвикват възпалението и болката.

Джинджифилът е потвърдено ефикасен като болкоуспокояващо в доста проучвания. В едно, което включва хора с ОА на коляното, 95 % от пациентите, лекувани с джинджифил, оповестяват за понижаване на болката. В друго изследване на хора с хронична болежка в коляното, масажът с джинджифилово масло е съпоставен единствено с масаж и група, лекувана както нормално. След една седмица болката в коляното и сковаността са сходни измежду трите групи. При четириседмичното следене обаче групата с ароматерапия оповестява за понижаване на болката в коленете, както и за възстановяване на физическата функционалност спрямо контролните групи.

Как да отгледаме джинджифил у дома и неговите изгоди

2. Мента – ароматерапия за артрит

Силата на ментата се дължи на ментола . Това органично съединяване съдържа минимум 44 % свободен ментол, който основава чувство за горещо или студено. А това може краткотрайно да отстрани способността ви да усещате болката от артрит.

3. Уинтъргрийн

Комбинацията от масло от уинтъргрийн и ментово масло се употребява постоянно, защото се счита, че дава доста по-добро облекчение на болката, в сравнение с двете масла поотделно. Комбинираното масло може да потенцира самостоятелните резултати на всяко масло, позволявайки потреблението на по-ниски дози от всяко. А по този начин е доста евентуално да докара до по-малко странични резултати.

4. Лавандула

Нито един мирис не се свързва по-добре с положителния сън от лавандулата. Билката съдържа минимум две съединения, линалол и линалил ацетат , които имат седативен резултат. Но лавандулата също по този начин наподобява оказва помощ непосредствено при хронични болки в ставите. В изследване на 90 пациенти с ОА на коляното, тежестта на болката в групата, на която е бил даден масаж с етерично масло от лавандула, е неотложно и доста усъвършенствана спрямо плацебо групите.

5. Евкалипт – ароматерапия за артрит

Може би го познавате най-добре като артикул, който работи за пречистване на дихателните ви пътища. Но маслото съдържа и съединения, които работят като противовъзпалителни, с цел да понижат подуването и болката. В едно изследване на хора с ОА, които са имали интервенция за промяна на колянна става, вдишването на евкалиптово масло в продължение на 30 минути в три поредни дни след интервенцията е дейно за понижаване на болката.

Често се оказва, че смесите от масла са по-ефективни от обособените масла. Например едно от най-обещаващите изследвания за използването на етерични масла за лекуване на ревматоиден артрит е оповестено през 2005 година от корейски откриватели. Те правят оценка характерна примес, съдържаща етерични масла от евкалипт, лавандула, майорана, розмарин и мента в пропорции 2:1:2:1:1 на 40 пациента. „ Ароматерапията доста понижава както резултата за болежка, по този начин и резултата за меланхолия на пробната група спрямо контролната група “, оповестяват откривателите. Бонус: лечението не довела до странични резултати.

Домашен мас за понижаване на болката при артрит

  • 14 капки етерично масло от евкалипт
  • 14 капки етерично масло от сладка майорана
  • 7 капки етерично масло от лавандула
  • 7 капки етерично масло от мента
  • 7 капки етерично масло от розмарин
  • 60 мл бадемово масло
  • 1 супена лъжица масло от жожоба

Смесете всички етерични масла и ползвайте тази магическа примес за облекчение на болките от артрит. Желаем Ви триумф!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР