Ароматът на котешка урина е много силен и остър и

...
Ароматът на котешка урина е много силен и остър и
Коментари Харесай

Как да се отървем от миризмата на котешка урина в автомобила?

Ароматът на котешка урина е доста мощен и изострен и постоянно противен. Ако обаче се усеща в затвореното пространство на купета на автомобила, може да бъде нетърпим за возещите се. За страдание протеините в котешката урина вършат нейното измиване със сапун и вода невероятно.

Кое кара котката да пикае в колата?

Причините са доста, само че съвсем постоянно са свързани с дълъг престой в автомобила и основано у животното възприятие на тревога при пътуването. Причина обаче може да бъде и заболяване на котката - бъбречно, инфекциозно заболяване на пикочните пътища, котешки диабет и или проблем с щитовидната жлеза.

Каквато и да е повода, ще са нужни повече старания, с цел да се в профил миризмата на котешка урина. Освен всекидневно употребяваните почистващи средства ще са нужни и професионални почистващи препарати за унищожаване на петното и миризмата от него.

Тъй като урината е засъхнала върху седалката, нужно е да се употребява композиция от препарати за нейното унищожаване. Спрейовете и почистващите препарати за домашни любимци правят добра работа, а парочистачката също е добра концепция.

Препаратите за разчистване на котешка урина би трябвало да бъдат оставени да работят 15 минути след нанасяне. С помощта на хартиена салфетка се попива петното. Това ще в профил част от урината. После се оставя да изсъхне добре. След това се ревизира дали миризмата е изчезнала.

Като цяло оставянето на миризми от домашни любимци са резултат от останали косми, биоматерия върху тъканите. Урината основава киселинно леке с остра миризма. Ако не е било почистено добре, при нагряване на автомобила, петното се задейства и миризмата се усеща мощно.

Затова цялата сърцевина на колата би трябвало да се инспектира, освен мястото, където е намерено леке. Всички отделения, които могат да задържат котешки косми, пърхот или останки от фекалии.

След разчистване, се нанася ензимен препарат за премахване на петна. Препаратите употребяват 4 съществени типа ензими - липаза, целулаза, амилаза и протеаза.

 Котешка урина

Липазата се употребява за унищожаване най-често на петна от масло и в този случай не е изключително ефикасна. Целулазата отстранява петна от растителни материали и може да бъде потребна в този случай. Амилазата е тъкмо за унищожаване на петна от урина, както и протеазата, която служи при проблем с протеини. Тези препарати се нанасят, разбъркват и се оставят да работят. После се ползва общоприетоо пране.

Домашен, само че сполучлив способ за разчистване на котешка урина от кола е смесването на бял оцет и препарат за съдове. Оцетът разгражда киселината в урината и отстранява главният проблем. После петното се попива деликатно с гъба. Накрая се забърсва с забрадка, потопена в почистващ разтвор. Петното се обработва от края към центъра, досега, в който към този момент не се вижда.

Ако след всички процедури към момента се вижда диря от котешка урина в колата, с капкомер се нанася 3 % водороден прекис върху него и няколко капки амоняк. Мястото се промива със студено вода до изгубване на химикалите.

Нужно е да се остави седалката на въздух да изсъхне от всички страни, преди да се сложи и употребява още веднъж.

Остава въпросът дали котешката урина е рискова?

Отговорът е позитивен. Тя е изключително рискова за дребни деца, които играят на пода или се возят в колата. Затова ограниченията за разчистване би трябвало да се вземат незабавно.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР