арненският районен съд наложи присъда от година и половина лишаване

...
арненският районен съд наложи присъда от година и половина лишаване
Коментари Харесай

Пишман гадателка влиза зад решетките! Правила и разваляла "магии" на 45 доверчиви душици

арненският областен съд наложи присъда от година и половина отнемане от независимост на 65-годишна жена, измамила 45 шарани от цялата страна, които се закачили на въдицата й. Шарлатанката ги заблуждавала, че има ясновидски и гадателски качества, че умее да лекува, както и да скапва вълшебства, против възнаграждение, оповестиха от пресслужбата на съда.

По този метод „ гадателката “ им нанесла имотни вреди за общо 15 335 лв..

Според обвиняването дамата се представяла с името Ходжа Сафие и пускала разгласи във вестници. Когато искащите да употребяват услугите ѝ, се свързвали с нея, тя ги уверявала, че с четене на молебствия, изпращане на амулети и разнообразни ритуали може да позволи казуса им. Дейността ѝ траяла от юли 2014 до април 2018 година. Заплащането за труда ѝ ставало с пощенски записи, до поискване, осведомиха от съда.

Наказателното дело против дамата е прегледано по реда на съкратеното правосъдно разследване, с самопризнание на виновността от нейна страна. Наказанието си от година и половина отнемане от независимост тя ще търпи при първичен общ режим.

За Българска телеграфна агенция от съда прецизираха, че дамата живее във варненско село. Потърпевшите от активността ѝ са мъже и дами на друга възраст. Част от тях са я търсили за разрешаване на здравословен проблем, само че има и клиенти, поискали любовни вълшебства. Най-голямата сума, платена от пострадал, е малко над 3000 лв..

Присъдата на Районния съд предстои на обжалване в 15-дневен период.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР