Армията в Судан е принудила президента Омар ал Башир да

...
Армията в Судан е принудила президента Омар ал Башир да
Коментари Харесай

Преврат в Судан! Армията свали президента

Армията в Судан е принудила президента Омар ал Башир да се отдръпна от поста си, само че събитията към очевидното му събаряне остават неразбираеми, оповестиха две високопоставени судански публични лица, представени от AP.

Военните сега водят диалози за сформиране на преходно държавно управление, споделиха двамата, които пожелаха да запазят анонимност, тъй като не били оторизирани да приказват пред медиите. Те отхвърлиха повече детайлности. От сутринта в столицата Хартум циркулират известия за прелом за промяна на президента, управлявал страната от 30 години. През последните месеци страната е обхваната от всеобщи митинги с претенции за оставката му. Местонахождението на Ал Башир остава незнайно.

Според сина на най-известния опозиционен водач в Судан, Омар ал Башир е подложен под домакински арест наред с редица водачи на ислямистката организация "Мюсюлмански братя ". Това е споделил Ал Садек Садик ал Махди пред телевизия "Ал Хадат ". Той е наследник на опозиционера Садик ал Махди.

Суданската организация за държавна сигурност и суданското разузнаване, представени от държавната новинарска организация СУНА, оповестиха, че управляващите са решили да освободят всички политически пандизчии в страната. От късото известие не излиза наяве по кое време ще стане освобождението. То се появи в миг, когато по улиците на Хартум и други градове в страната десетки хиляди хора честват свалянето на Омар ал Башир от военните.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР