Армията ни е изостанала тотално в модернизационно отношение, има за

...
Армията ни е изостанала тотално в модернизационно отношение, има за
Коментари Харесай

Митко СМС-а: Изпращаме 9 самолета с военна помощ за Украйна, но без самолети и ЗРК С-300

Армията ни е изостанала тотално в модернизационно отношение, има защо да се срамим през днешния ден. Това съобщи министърът на защитата Димитър Стоянов по Българска национална телевизия. 
 
Министърът разяснява и военната помощ за Украйна, под формата на ремонт на техника, както и решението на 48-ото Народно събрание. Ще подходя консервативно към това решение на Народно събрание, защото армията има конституционни отговорности, съобщи Стоянов. Даде образец, че не можем да предоставим комплексите C-300, защото няма да има с какво да пазиме нашето небе.
 
" През първия интервал имаше 3 доставки, които бяха направени от Министерството на защитата - каски, бронежилетки, това беше при постоянното държавно управление. Служебното държавно управление даде 350 медицински комплекта за обслужване на 35 000 ранени, както и 35 000 комплекта облекла и обувки. Сега сме в стадий на подготовка за осъществяване на решението на 48-ото Народно събрание, който ще бъде възложен на подготвителната задача в Полша, която е още веднъж за украинската войска. Какво въоръжение, за жалост, не мога да споделя, защото документът е систематизиран ", съобщи Стоянов.
 
Служебният боен министър означи, че сега се работи по въпроса за превоза на предоставяната помощ, като ще се извърши по въздух и земя. За задачата страната ни е потърсила подпомагане от Съединени американски щати и Англия. Пратката ще бъде едновременно, като за превозването ще бъдат употребявани над 9 самолета Боинг C-17.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР