Армията на руския президент Владимир Путин не успя да превземе

...
Армията на руския президент Владимир Путин не успя да превземе
Коментари Харесай

Зеленски пред The Economist: Украйна защитава Европа от Путин

Армията на съветския президент Владимир Путин не съумя да превземе нито един огромен град през 2023 година, до момента в който на Черно море. Сега по нов маршрут, което е голям триумф.

Това декларира украинският президент Володимир Зеленски в новогодишно изявление за The Economist, представено от " Укринформ ".

Според Зеленски и доста украинци са изгубили възприятие за екзистенциална опасност.

" Може би не успяхме през 2023 година, както светът искаше. Може би не всичко е толкоз бързо, колкото някой си представяше, признава той, добавяйки обаче, че идеята  Путин да печели не е нищо повече от чувство . Реалността е, че съветските сили към момента са избивани тук-там като Авдеевка, откъдето той преди малко се завърна. Хиляди, хиляди убити съветски бойци, никой даже не ги е прибрал ", добави Зеленски.
 Зеленски даде кураж на бойците край Авдеевка
Зеленски даде кураж на бойците край Авдеевка

Той персонално награди и благодари на бойците, които се бият на фронта

Европа се пази от съветската експанзия к ато поддържа Украйна,  според Зеленски.

" Изпращайки ни пари или оръжие, вие подкрепяте себе си. Вие спасявате и децата си, освен нашите, упорства той. Ако се разреши на Русия да вземе украински деца, те ще вземат и други деца. Ако Русия наруши правата на украинците, ще наруши правата в света " .

Ако Украйна загуби, Путин ще сближи войните си със Запада.

" Путин усеща уязвимост като животно, тъй като той е животно. Усеща кръвта, усеща силата си. Ще ви изяде за вечеря с целия ви Европейски Съюз, НАТО, независимост и народна власт, сподели Зеленски. Може би нещо липсва. Или може би някой липсва. Някой, който може да приказва за Украйна като отбрана на всички нас ", сподели Зеленски.

Според президента, разследващите служби на няколко европейски страни са почнали да изследват опцията за нахлуване на тяхна територия от Русия. Дори тези страни, които не са били в Съюз на съветските социалистически републики.
 Зеленски: Украинците са по-силни от тази война
Зеленски: Украинците са по-силни от тази война

Украйна има за цел да създава свои лични оръжия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР