Армията на Обединеното кралство няма да може да издържи да

...
Армията на Обединеното кралство няма да може да издържи да
Коментари Харесай

The Telegraph: Британската армия няма да издържи срещу Русия повече от два месеца

Армията на Обединеното кралство няма да може да издържи да се бие с съветските войски повече от два месеца. Това призна заместник-началникът на щаба на защитата генерал-лейтенант Роб Магоуън, оповестява английският вестник The Telegraph.

" Англия не би могла да води война с Руската федерация повече от два месеца ", цитира изданието думите на Магоуън.

По думите му при възможни бъдещи войни Въоръжените сили на Англия ще би трябвало да се оправят с " оперативния риск ", обвързван с неналичието на нужните запаси.

По-рано министърът на защитата на Обединеното кралство Грант Шапс съобщи пред депутатите, че е лобирал за отпущането на спомагателни средства за защита в новия бюджет, само че не е съумял да получи утвърждение за разноските.

" Дадохме да се разбере доста ясно, че сумата пари, която сега харчим за муниции... която е забележителна... не дава отговор на всички закани, пред които сме изправени ", разяснява на собствен ред Магоуън.

Според него Англия би трябвало да отдели повече средства за така наречен интегрирана противоракетна защита.

" Трябва да похарчим повече пари, отвън рекордната стратегия, за това, което назоваваме интегрирана противоракетна защита “, сподели той.

По отношение на думите на някогашния министър на защитата Марк Франсоа, че Обединеното кралство " не може да се бие с армията на Путин повече от няколко месеца в пълномащабна огнева война, тъй като няма муниции и съоръжение за това ", Магоуън акцентира, че поддържа оценката.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР