Армията на Израел заяви, че е започнала ответни въздушни удари

...
Армията на Израел заяви, че е започнала ответни въздушни удари
Коментари Харесай

Израел нанесе въздушни удари срещу цели на Хамас

Армията на Израел съобщи, че е почнала ответни въздушни удари против цели на Хамас в линията Газа, оповестиха международните организации.

" Започнахме да нападаме военни цели в Газа ", съобщи представителят на израелската войска Джонатан Конрикус, откакто ислямистката група изстреля през днешния ден ракети към Израел, в това число Йерусалим.

Конрикус удостовери, че израелските сили са се насочили към " боен действен сътрудник на Хамас ", а източници на Хамас в Газа потвърдиха пред Агенция Франс Прес, че един от командирите им е бил погубен.

В резултат на ракетния обстрел на Газа са починали девет индивида, в това число и три деца, осведоми палестинският вестник Alquds.

След като сложи ултиматум на управляващите в Израел да изтеглят до 18:00 ч. локално време силите си от региона на Храмовия рид и Шейх Джаррах, както и да освободи всички арестувани по време на конфликтите палестинци, радикалните сили на Хамас изстреляха повече от 45 ракети против Израел.

Ракетите са изстреляни от бранша Газа по разнообразни градове, като най-малко 6 са били ориентирани против Йерусалим, заяви представителят на военното министерство Джонатан Конрикус.

Той предизвести, че Израел гледа съществено на този обстрел и няма да го остави без отговор.

" Хамас ще понесе отговорност за всички офанзиви против Израел от линията Газа ", сподели Конрикус.

Палестинската формация " Ислямски джихад " пое отговорност за нанесени 30 ракетни удара против град Сдерот в отговор " на нападателните дейности на израелските сили за сигурност против палестинските младежи в джамията Ал-Акса ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР