Армията на Беларус, която е съюзник на агресора Русия, съобщи

...
Армията на Беларус, която е съюзник на агресора Русия, съобщи
Коментари Харесай

Беларус твърди, че е свалила с Калашников украински разузнавателен дрон

Армията на Беларус, която е съдружник на агресора Русия, заяви през днешния ден, че е свалила украински разследващ дрон на границата си с Украйна, където напрежението остава съществено след началото на съветската инвазия, съобщи Франс прес.

" Дронът е свален с автомат " Калашников ". Квадрокоптерът е бил оборудван с камера. Предназначението му е било да извърши разследващи интервенции и да снима техническите средства за защита на границата ", настояват в изказване беларуските граничари.

По думите им дронът е видян на територията на Беларус, на към 100 м от границата, в югозападния град Кобрин.

Граничните войски разгласиха и фотоси на хипотетичния уред, на които се вижда дребен дрон, паднал в тревата. Според граничарите той е сходен на сваления на 2 ноември в Гомелска област.
Беларус има 900-километрова граница с Украйна. В края на февруари съветската войска потегли от беларуска територия в опит да завземе Киев, преди в последна сметка няколко седмици по-късно да се изтегли.

Оттогава Украйна се притеснява от нова съветска атака откъм Беларус.

Минск, от своя страна, упреква украинската войска в обмисляне на прелом в страната. В средата на октомври Беларус сътвори обща районна войскова формация с Русия, което ускори безпокойството от директна интервенция в спора.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР