Арменският министър-председател Никол Пашинян заяви, че не е обсъждал и

...
Арменският министър-председател Никол Пашинян заяви, че не е обсъждал и
Коментари Харесай

Пашинян: Армения не обмисля членство в НАТО

Арменският министър-председател Никол Пашинян съобщи, че не е обсъждал и не разисква присъединението на страната си към НАТО. Той акцентира, че Армения и НАТО имат партньорски връзки, които в същото време не допускат участие в алианса.

" В дневния ни ред няма подобен въпрос. Тоест не сме обсъждали и не обсъждаме въпроса за присъединение към НАТО. Имаме партньорски връзки с НАТО и тук няма нищо ново ", съобщи Никол Пашинян пред The Telegraph.

" По-рано имахме стратегия за самостоятелно партньорство, в този момент тази стратегия се преобразува в избран формат на съдействие, който не планува участие ", изясни министър председателят.

Никол Пашинян напомни, че сега Армения е член на ОДКБ. Той обаче добави, че в този момент управляващите на републиката разискват до каква степен тактиката на блока дава отговор на ползите на Армения в дълготраен проект.

Сесията на ОДКБ се организира в Минск през ноември предходната година. Никол Пашинян не взе присъединяване в срещата на върха в Минск. В изявление за The Wall Street Journal през октомври той изрази неодобрение от метода, по който съдружниците от ОДКБ и Русия извършват уговорките си във връзка с Нагорни Карабах. След като отхвърли да взе участие в срещата на върха, той съобщи, че Ереван не е взел решение да се отдръпна от ОДКБ и че отсъствието му от събитията на ОДКБ се дължи на " други аргументи "./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР