Арменските и азербайджанските сили са в разгара на интензивна битка

...
Арменските и азербайджанските сили са в разгара на интензивна битка
Коментари Харесай

Тежки боеве за Нагорни Карабах на фона на нова офанзива от Азербайджан

Арменските и азербайджанските сили са в разгара на интензивна борба за противоречивия район, откакто Азербайджан предприе широкомащабна нова атака през днешния ден, оповестиха арменските управляващи.
Баку и Ереван от десетилетия къкрещ спор поради Нагорни Карабах, етнически арменски район на, който се откъсна от Баку във войната през 90-те години, лишила живота на към 30 000 души.
И двете страни се опълчиха на интернационалните апели за преустановяване на огъня и упрекнаха другата, че е почнала новите конфликти, почнали предходната неделя и прераснали в най-тежките боеве от прекратяването на огъня през 1994 година
Днес подкрепените от сепаратистки сили отблъснаха " масирана офанзива " на Азербайджан и започнаха контранастъпление, съобщи представителят на арменското министерство на защитата Шушан Степанян.
„ Тежки боеве не престават и по други флангове “, написа тя във Facebook.
Лидерът на сепаратистите от Нагорни Карабах Араик Арутюнян съобщи, че се води " крайна борба " с азербайджанските войски.
" Нацията и родината са под опасност. Дойде време цялата нация да се трансформира в мощна войска ", сподели той пред публицисти, преди да се причисли към войските на бойното поле.
 Армения влиза в съдействие с Русия, Съединени американски щати и Франция по съглашение за преустановяване на огъня Армения влиза в съдействие с Русия, Съединени американски щати и Франция по съглашение за преустановяване на огъня
Армения ще си сътрудничи с Русия, Съединени американски щати и Франция по съглашение за преустановяване на огъня в Нагорни Карабах. Решението беше взето от ст...
Говорителят на армията на Нагорни Карабах Сурен Сарумян сподели, че азербайджанските сили, употребяващи авиация, безпилотни летателни апарати и танкове, са срещнали " героична опозиция " от бойци-сепаратисти.
Министерството на защитата на Азербайджан съобщи, че неговите сили са „ завзели нови опори (в Карабах) и са изчистили територията от вражеските войски “.
Почти 200 души са доказани като убити след експлоадирането на боевете предходната неделя, в това число над 30 цивилни.
Има опасения измежду анализатори, че борбите могат да се разраснат до всеобхватна война с доста фронтове, включваща районните сили Турция и Русия. и АФП
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР