Армения заяви, че очаква Русия да предприеме действия, за да

...
Армения заяви, че очаква Русия да предприеме действия, за да
Коментари Харесай

Армения поиска Русия да принуди азербайджански войски да се изтеглят от зона в Нагорни Карабах

Армения съобщи, че чака Русия да предприеме дейности, с цел да принуди Азербайджан да изтегли войските си от зона в Нагорни Карабах, за която отговорят съветските миротворци, съобщи Ройтерс.

Азербайджанските войски през 2020 година изтласкаха силите на етническите арменци от обширни територии , които последните направляваха от 90-те години на предишния век в и към Нагорни Карабах, преди Русия да се намеси като медиатор за преустановяване на огъня и да разположи свои миротворци, отбелязва Ройтерс.

В събота Москва упрекна Азербайджан, че е нарушил съглашението за преустановяване на огъня с Армения , позволявайки на свои бойци да навлязат в зона покрай село Фарух, само че по-късно сподели, че те са били изтеглени през вчерашния ден.

Арменското външно министерство прикани през днешния ден за следствие на дейностите на съветския миротворчески контингент по време на нахлуването на азербайджанските военни и разгласява две карти на съветското министерство на защитата, които по думите на ведомството демонстрират, че тези военнослужещи към момента се намират в зоната.

" Очакваме съветският миротворчески контингент в Нагорни Карабах да предприеме съответни ограничения за прекъсване на нахлуването на азербайджанските елементи в зоната на своята отговорност и за изтеглянето на азербайджанските въоръжени сили ", се показва в изказване на министерството.

Азербайджан съобщи през вчерашния ден, че не е изтеглил войските си, и че зоната е негова суверенна територия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР