Армения се обърна към ООН с молба за свикване на

...
Армения се обърна към ООН с молба за свикване на
Коментари Харесай

Армения поиска заседание на Съвета за сигурност на ООН за Нагорни Карабах

Армения се обърна към Организация на обединените нации с молба за привикване на изключително съвещание на Съвета за сигурност за разискване на филантропичната обстановка в Нагорни Карабах, се споделя в изказване на пресслужбата на арменското външно министерство, съобщи Анадолската организация.

" Република Армения се обърна към Съвета за сигурност на Организация на обединените нации с молба за привикване на изключително съвещание заради утежняването на филантропичната обстановка вследствие на насилствената цялостна обсада на цивилното население на Нагорни Карабах ", се споделя в изказването.

В обръщението си непрекъснатият представител на Армения в Организация на обединените нации Мгер Маргарян също по този начин изиска от организацията да даде на арменската делегация опцията да взе участие в съвещанието.

Според арменската страна Лачинският кулоар, който е единственият път от Нагорни Карабах към Армения, е бил блокиран на 12 декември 2022 година от група азербайджански жители. По-късно Баку сложи формален контролно-пропускателен пункт на границата с Армения наоколо до моста Хакари.

Цивилните в Нагорни Карабах получават филантропична помощ благодарение на съветските миротворци и Международния комитет на Червения кръст. След престрелка сред арменски и азербайджански граничари на 15 юни обаче Баку забрани всевъзможни филантропични доставки за Нагорни Карабах, показват в своите доводи арменските управляващи, написа БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР