Армения се надява на нормализация на отношенията с Турция с

...
Армения се надява на нормализация на отношенията с Турция с
Коментари Харесай

Армения се надява на нормализация на отношенията с Турция с подкрепата на Русия

Армения се надява на нормализация на връзките с Турция с поддръжката на Русия, съобщи министър председателят на Армения Никол Пашинян на пленарна сесия на Източния стопански конгрес във Владивосток, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

" Ние започнахме диалог с Турция. Надяваме се с поддръжката на Русия да възстановяваме връзките с Турция ", съобщи той.

Представители на Турция и Армения организираха към този момент четири кръга договаряния в границите на процеса на нормализиране на двустранните връзки. Първата намира се състоя в Москва през февруари, по-късно страните се срещаха във Виена.

На последната среща на представителите на 1 юли беше взето решение в най-кратки периоди да се обезпечи опция за прекосяване на турско-арменската граница на лица от трети страни и да стартират директни товарни авиопревози сред Армения и Турция.

Новият кръг договаряния сред представителите на Турция и Армения, който се възнамерява за септември, може да бъде фокусиран върху построяването на механизъм за подсилване на доверието сред двете страни, заяви на 12 август в. " Миллиет ", базирайки се на представител на турското външно министерство.

Въпреки общата си граница Армения и Турция не поддържат дипломатически връзки. През 2009 година в Цюрих външните министри на двете страни подписаха протоколи за назначението на специфични представители по въпросите на нормализирането на двустранните връзки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР