Армения не подкрепя Русия по украинския въпрос, заяви отново министър-председателят

...
Армения не подкрепя Русия по украинския въпрос, заяви отново министър-председателят
Коментари Харесай

Пашинян: Армения не е съюзник на Русия, не подкрепя войната срещу Украйна

Армения не поддържа Русия по украинския въпрос, съобщи още веднъж министър-председателят Никол Пашинян. Той назова украинския народ другарски и изрази страдание, че Ереван не може да повлияе на обстановката.

" Отдавна съм споделил, че Армения не е съдружник на Русия по въпроса за войната в Украйна. И това е нашата откровена позиция. Много ни боли, че не можем да влияем на тази обстановка. Украинският народ е другарски надъхан към нас. " - съобщи Пашинян на среща с арменската диаспора в Германия.

Ръководителят на арменското държавно управление напомни съществуването на Декларацията от Алма-Ата от 1991 година В нея някогашните републики на Съветския съюз, в това число Русия и Украйна, признаха взаимно границите си. Според него, когато страните унищожат декларацията, " всичко може да бъде унищожено ".

Арменският министър-председател и преди е заявявал, че Ереван не е съдружник на Русия по въпроса за Украйна. В изявление за The Telegraph през февруари той съобщи, че Армения не отхвърля съдействието в региона на сигурността с Русия, само че дружно с това ще развива връзки с други страни. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР