Армен Саркисян беше избран днес за президент на Армения с

...
Армен Саркисян беше избран днес за президент на Армения с
Коментари Харесай

Армения има нов президент

Армен Саркисян беше определен през днешния ден за президент на Армения с огромно болшинство от гласовете на членовете на Народното събрание, заяви „ Ройтерс “. Кандидатурата на 64-годишния някогашен министър председател и някогашен дипломат във Англия бе подкрепена от 90 депутати. Армен Саркисян ще бъде държавен глава на страната за период от седем години.

Той заема мястото на досегашния президент Серж Саркисян, който съгласно опозиционни водачи може да остане във властта като министър-председател. Новият президент бе повдигнат като претендент от ръководещата Републиканска партия на Армения.

След конституционна промяна Армения мина към парламентарна форма на ръководство. Държавният глава е с лимитирани компетенции и се избира от Националното заседание.

Политическите анализатори показват, че Армения, сходно на някои някогашни руски републики, се движи надалеч от директната народна власт. Много арменци упрекват ръководещите в корупция и дейности, които вредят на локалната стопанска система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР