Арман Царукян е на върха на славата, след като победи

...
Арман Царукян е на върха на славата, след като победи
Коментари Харесай

Арман Царукян отговори колко струва да си UFC боец

Арман Царукян е на върха на славата, откакто победи Чарлз Оливейра и зае 1-во място в класирането на лека категория, написа MMA.bg

Царукян победи Оливейра с разделно решение на UFC 300, което се организира предишния уикенд в Лас Вегас. Победата не беше лесна и пристигна с разделно решение на съдиите.

Сега той е неоспорим кандидат за купата и чака дуел за златото. Арман ще се бие с спечелилия от Ислам Махачев - Дъстин Порие, които ще се бият през лятото. Ако Махачев завоюва, то тогава борбата с Царукян ще се случи през октомври в Абу Даби.

Много хора се интересуват от тематиката с парите в ММА. Феновете виждат огромните заплати, които получват някои бойци, само че не виждат огромните разноски, които заплащат. В изявление за RBC Царукян реши да приказва за приходите и разноските в ММА.

Ето какъв брой коства да си войник на UFC:

„ Да кажем подготвителен лагер с видеооператор, теляк, треньор, диетолог, фитнес зала и всички. Това излиза 70-80 хиляди $. За една година, в случай че извършите три лагера, ще имате повече от $200 хиляди $ разноски. Колкото повече печелите, толкоз повече плащате. Не забравяйте, че би трябвало да плащате налози.

И също по този начин плащате 10% на мениджъра, 3% на диетолога, 5% на залата. Оказва се, че към този момент сте вложили 50% в нещо, което по-късно ще ви донесе резултати. В първата борба за UFC против Ислам Махачев взех 24 000 $. Платих налози и разноски, след което останах на алено.

За втората борба взех 30 000 $, само че и тогава бях на алено, тъй като живеех в Канада и платих билети и лагер. Има разнообразни клаузи в договорите, които ти дават повече пари, в случай че печелиш с привършване. За борбата с Чарлз Оливейра не съм спечелил 164 хиляди, а над 300 хиляди $. ", показа Царукян.

ММА е рентабилен спорт, само че единствено за тези, които умеят да продават платени гледания. Има бойци, които се бият десетилетия в UFC, само че все пак постоянно са на алено и остаряват в мизерия.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР