Аржентинското правосъдие обвини Иран за атентатите в Буенос Айрес през

...
Аржентинското правосъдие обвини Иран за атентатите в Буенос Айрес през
Коментари Харесай

Аржентина обвини Иран за поръчител на атентатите в Буенос Айрес през 1992 г. и 1994 г.

Аржентинското правораздаване упрекна Иран за атентатите в Буенос Айрес през 1992 година и 1994 година, осъществени против еврейската общественост, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Според правораздаването нападенията против посолството на Еврейската страна през 1992 година и против еврейски център в Буенос Айрес през 1994 година е било поръчано от Ислямската република. Това решение беше несъмнено като историческо от локалната еврейска общественост.

Решението е на Федералната касационна наказателна камара. В него също така ливанското шиитско придвижване " Хизбула " се дефинира като причинител на офанзивите. В решението Иран е разгласен за " терористична страна ", а атентатът против еврейския център е наименуван " закононарушение против човечеството ".

" Хизбула " извърши една интервенция, която дава отговор на един политически, идеологически, революционен и поръчан от държавно управление и от страна план ", съобщи съдията Карлос Маикес, един от тримата магистрати, обявили правосъдното решение.

Двата атентата против еврейската общественост в Аржентина лишиха живота надлежно на 29 и на 85 души.

В друго правосъдно решение обаче се споделя, че претекстовете за двете закононарушения, се коренят частично във външната политика, водена от президента Карлос Менем (1989-1999 г.). В основата на атентатите е едностранното решение на държавното управление, стимулирано от смяна във външната политика на страната от края на 1991 година и средата на 1992 година, да анулира три контракта за доставки на нуклеарни първични материали и технологии, подписани с Иран.

Според представители на локални еврейски асоциации решението на съда основава опция за тъжба в Международния углавен съд, тъй като ясно открива, че Ислямската република е терористична страна.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР