Аржентинският шампион Бока Хуниорс слезе от първото място в местната

...
Аржентинският шампион Бока Хуниорс слезе от първото място в местната
Коментари Харесай

Бока слезе от върха след 617 дни, брутални влизания белязаха сблъсъка с Естудиантес

Аржентинският първенец Бока Хуниорс слезе от първото място в локалната Суперлига след 617 дни. Грандът от Буенос Айрес загуби с 0:2 гостуването си на Естудиантес от втория кръг на шампионата. Головете за " пинчаратас " паднаха през втората част, а точни бяха Ногуера (58) и Пелегрини (75). Така " генуезците " напуснаха върха в шампионата за първи път от 46 кръга. Играчите на Гийермо Скелото се изкачиха на първото място на 11 декември 2016 година, откакто записаха незабравим триумф с 4:2 над Ривър Плейт на " Монументал ", а воин за отбора беше Карлос Тевес, отбелязал две попадения. Опитният футболист обаче беше оставен на пейката против Естудиантес през всичките 90 минути.

През първото полувреме реферът Абал спести два червени картона след брутални влизания. Първият трябваше да бъде на уругвайския национал от Бока Нандес в 24-ата минута, когато с острото си влизане можеше да счупи краката на Суки, който е някогашен състезател на " синьо-жълтите ". Нападателят Апаоласа обаче не му остана задължен, като в 32-ата минута се опита да му счупи десния крайник, само че той също получи единствено жълт картон.

Шампионите не играеха добре, все пак пропуснаха няколко благоприятни условия. Резервата Ногуера даде задатък на домакините в 58-ата минута. Той беше прецизен с глава след центриране от корнер.
Малко по-късно Пелегрини навърза трима бранители на гостите и оформи крайното 2:0, сваляйки Бока от първото място, който през предишния шампионат беше на върха от първия до последния кръг.

Шампионите имат три точки от началото на сезона, това бяха първи точки и за " червено-белите ", които отстъпиха с 0:1 гостуването на Годой Крус от първия кръг.

КЛАСИРАНЕ
ВСИЧКИ МАЧОВЕ ОТ 2-ИЯ КРЪГ НА АРЖЕНТИНА
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА БОКА ХУНИОРС
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ЕСТУДИАНТЕС
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР