Аржентинският президент Хавиер Милей забранява употребата на полово коректен език

...
Аржентинският президент Хавиер Милей забранява употребата на полово коректен език
Коментари Харесай

Хавиер Милей забрани употребата на полово коректен език в правителствените учреждения

Аржентинският президент Хавиер Милей не разрешава използването на полово правилен език във всички държавни институции, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

" Няма да бъдат употребявани специфични означения и ненужната приложимост на женския жанр в документите следва да бъде избягвана ", сподели държавният представител Мануел Адорни.

Употребата на приобщаващ език към този момент бе неразрешена в аржентинските въоръжени сили. От в този момент нататък възбраната ще работи във всички федерални институции.

Използването на полово правилен език значи използването на езика по подобен метод, че да подсигурява равнопоставеност на всички полове и идентичности.

Хавиер Милей, който е някогашен учител по стопанска система и изповядва извънредно демократични хрумвания в икономическо отношение, е считан за много закостенял по други въпроси, измежду които е и правото на аборт, отбелязва ДПА.

Милей, който встъпи в служба през декември, неотдавна закри аржентинския Национален институт за битка с дискриминирането, ксенофобията и расизма.

" Премахваме институции, които са безполезни ", сподели Адорни предходната седмица.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР