Аржентинският президент Алберто Фернандес благодари на колегата си Владимир Путин

...
Аржентинският президент Алберто Фернандес благодари на колегата си Владимир Путин
Коментари Харесай

Президентът на Аржентина се бодна със Спутник V

Аржентинският президент Алберто Фернандес благодари на сътрудника си Владимир Путин за поставената му съветска ваксина против ковид „ Спутник V “. Това стана по време на персонална среща на двамата водачи в Москва.

„ В Аржентина Русия е доста ценена, изключително вашата помощ, когато ни изпратихте ваксини. Това беше доста значимо за нас в битката с пандемията. И в действителност вие ни подкрепихте и ние сме ви доста признателни, тъй като тогава нямаше задоволително имунизационни препарати. Благодарение на вашата помощ свършихме доста добра работа и резултатите са отлични “, съобщи още Фернандес.

Президентът на латиноамериканската страна добави, че самият той е имунизиран със „ Спутник V “. Путин от своя страна сподели, че и той е ваксиниран със същия препарат. Той също по този начин благодари на Фернандес, че Аржентина е станала първата страна в Западното полукълбо, записала съветска ваксина. „ Днес първият контракт е съвсем изпълнен: от 20 милиона дози, съвсем 15 милиона са доставени в Аржентина. Производството на „ Спутник V “ към този момент започва в латиноамериканската страна, като към този момент са създадени повече от 6 милиона дози. И желая да ви поздравя за обстоятелството, че извършихте толкоз огромна имунизация - съвсем 78% от популацията, това е доста добър резултат “, уточни съветският президент.

По-рано аржентинският министър на опазването на здравето Карла Висоти разгласи, че страната им ще съобщи на Световната здравна организация данни от изследвания за успеваемостта на съветската ваксина против ковид, с цел да улесни нейното бързо одобрение. Междувременно заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев съобщи, че Русия сега преглежда две поръчки от задгранични производители на ваксини против ковид. Исканията, сподели той, идват от компанията AstraZeneca и от прочут китайски производител. Според известия в медиите става дима за CanSino Biologics.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР