Аржентинският предприемач, етнолог и колекционер Януш Хуан Мориц е роден

...
Аржентинският предприемач, етнолог и колекционер Януш Хуан Мориц е роден
Коментари Харесай

Хуан Мориц и откриването на древната подземна Метална библиотека

Аржентинският бизнесмен, етнолог и колекционер Януш Хуан Мориц е роден в Унгария, само че прекарва по-голямата част от живота си в Южна Америка.През 1965 година, в зарязан регион, той открива обширна система от антични подземни връзки. Четири години по-късно прави това изобретение обществено, като под клетва осведоми за него президента на Еквадор.Според откривателя гигантското отклонение от подземни пътища и тунели се простира на хиляди километри минавайки под териториите на Аржентина, Перу и Еквадор.Стените на мистериозните тунели са гладки и полирани, а таваните – плоски и равни, като че ли покрити с лак. Пътеки водят до големи подземни зали.Твърди се, че в една от галериите Мориц намира 20-килограмови книги, направени от тънки железни листове с размери 96 × 48 сантиметра. В научните среди тези плочи се назовават ​​„ плакети “.


 Метална плоча, за която се твърди, че е открита от Мориц в пещерата
Метална плоча, за която се твърди, че е открита от Мориц в пещератаНай-удивителното е, че на всяка страница са щамповани или гравирани мистериозни знаци. Хуан Мориц и сътрудниците му откриватели като Стенли Хол, Петронио Харамильо и световноизвестният Ерих декор Даникен са склонни да допускат, че това е “библиотека на изчезнала антична цивилизация “.Според други версии, в необикновените железни книги са записани „ историческите пророчества на инките “ или „ знанията на извънземни, които в миналото са пристигнали на Земята “. В центъра на библиотеката има обекти наподобяващи маса и столове към нея, само че материалът, от който са направени е незнаен …Не е камък, дърво или метал, а по-скоро нещо сходно на керамика или модерни композитни материали.Такива композити, които са изключително устойчиви на високи температури и имат огромна издръжливост, се употребяват да вземем за пример в авиацията и космонавтиката. Но може ли някой да направи техни аналози преди доста хиляди години?Освен това, Хуан Мориц открива в подземията доста фигурки на животни направени от злато. В този самобитен „ зоопарк “ има слонове, крокодили, маймуни, бизони, ягуари.Всички те са сложени около стените на залите и проходите. По пода на тунелите са открити забавни рисунки, а една от тях изобразява човек, който лети над планетата.Оказва се, че доста преди актуалната „ епоха на астронавтиката “ хората са знаели за сферичната форма на Земята. Друга подова фигура е с правоъгълно тяло и кръгла глава. Това необичайно творение стои върху топка-глобус и държи Луната и Слънцето в „ ръцете си “.Намерена е и фигура на чийто глава има каска със слушалки, а на ръцете – ръкавици. Подобният на скафандър костюм има прикрепени към него пръстен и жици.Сред невероятните находки на Хуан Мориц е и нещо доста сходно на модел на свръхзвуков пътнически лайнер Конкорд, направен от злато. Една такава дрънкулка е изпратена в Музея на колумбийската столица Богота, а другата остава подземен. Авиационни специалисти проучили музейния експонат са склонни да считат, че това в действителност е модел на аероплан. Поразителни са неговите геометрично верни крила и висок отвесен кил.

 Хуан Мориц и Стенли Хол
Хуан Мориц и Стенли ХолНеобичайната дрънкулка на аероплан е направена от чисто злато, което също е доста необичайно. Всъщност чистото злато не се среща в природата като такова. Самородното злато е натурален корав разтвор на сребро с всеобща част от златото до 43 % и съдържа примеси на мед, желязо и други метали.Сега чистото злато се получава благодарение на специфична обработка в съвременни предприятия и съоръжение. Откъде сходна технология е била известна на представителите на античната цивилизация?Друга рисунка гравирана на пода на тунел изобразява тайнствен фосилен гущер. Но динозаврите са живели на нашата планета преди 65 милиона или повече години. Самата рисунка е датирана почти в IV – IX хиляди прочие Хр.Дори в наше време няма такива неповторими технологии за подземно строителство. Кой тогава е съумял да сътвори тунели с идеално полирани стени в гранитните пластове, преплитащи се в сходство на великански под земята метрополис?Нищо чудно, че някои откриватели настояват, че „ това е плод на извънземна технология “.

 3 - Хуан Мориц и откриването на античната подземна Метална библиотека
Хуан Мориц напълно съществено има вяра, че унгарските корени лежат в основата на съвсем всяка цивилизация. След като беседва с индианци той стига до извода, че те напълно добре схващат цели изречения на унгарския език.Четете още: Още едно доказателство за развити цивилизации преди милиони години (видео)Що се отнася до връзката с президента на Еквадор, това му дава картбланш за цялостен надзор над откритието – Мориц може да предложения самостоятелен откривател и да показва фотографски доказателства, потвърждаващи откриването на мрежа от подземни връзки.През 1972 година Хуан Мориц се среща с Ерих декор Даникен и го вкарва в мистерията, като му демонстрира входа на пещерните лабиринти, за които се твърди, че водят до огромна подземна зала. Очевидно декор Даникен не е видял именитата „ Метална библиотека “, а единствено тунелите, водещи до нея.Изтъкнатият швейцарски откривател споделя усещанията си на страниците на бестселъра „ Златото на боговете “: „ Несъмнено не става дума за естествени формирания: подземните коридори се въртят строго под прав ъгъл, от време на време са необятни, от време на време тесни, само че стените на всички места са гладки, като че ли излъскани. Таваните са идеално равни и наподобяват като лакирани. “.Но едно от евентуално най-сензационните открития на ХХ век скоро изчезва. В изявление за немските издания Stern и Der Spiegel Януш Хуан Мориц внезапно стартира да отхвърля, че в миналото е бил в пещерите с Ерих декор Даникен.Това подкопава доверието в швейцареца, който е обвинен, че е изфабрикувал своите невероятни обстоятелства, доказващи наличието на „ Богове “ на нашата планета – античните астронавти. Въпреки, че е елементарно да се разбере: в случай че декор Даникен в действителност съзнателно лъже, тогава той не би оставил никакви координати за свързване на читателите с Хуан Мориц …!

 4 - Хуан Мориц и откриването на античната подземна Метална библиотека
Известната естествена планинска пещера Гуахаро се намира покрай крайбрежния град Кумана. Тя е изпълнена с доста секрети и мистерии, неразгадани и до през днешния ден.Пещерата е открита при започване на деветнадесети век от известния немски академик и откривател Александър декор Хумболт, който влиза в нея дружно с лидера си – локален гражданин.Поради примитивен боязън, индианците отхвърлят да съпроводят Хумболт надълбоко в необикновената пещера, само че ученият съумява да преодолее известно разстояние самичък и да открие доста необикновени жители – нощни птици гуахаро.Въпреки неприятните връзки с Ерих декор Даникен, книгата на последователя на Теорията за палеовизитите довежда нови поддръжници на страната на Хуан Мориц. Един от тях е американецът Стенли Хол.Мориц и Хол вземат решение да провеждат експедиция до региона Куева де лос Тайос, където се допуска, че се намира входът към подземията с Металната библиотека. Трябва единствено да намерят човек с известно име, който публично да управлява експедицията.За ролята на подобен избират американския астронавт Нийл Армстронг, който също като Хол е от шотландски генезис. Астронавтът дава отговор, че е „ повече от подготвен да се причисли към задачата “.В тези години в Еквадор ръководи военна хунта и експедицията се трансформира в взаимно дружество сред еквадорската и английската войска, което е подкрепено от група геолози, ботаници и други експерти.

 5 - Хуан Мориц и откриването на античната подземна Метална библиотека
Любопитно е, че известно време запалянковците се надяват да привлекат за началник на експедицията принц Чарлз, който неотдавна бил получил тапия по археология, само че шотландският фактор при избора на шеф в последна сметка се оказва решителен.Едно от най-ярките събития на експедицията е, че на 3 август 1976 година Нийл Армстронг в действителност стъпва в античната тунелна система, като има късмет още веднъж да влезе в историята на човечеството. Уви, никаква диря от Металната библиотека не е открита … Но, учените каталогизират 400 нови сорта растения и откриват стая с заравяне от 1500 година прочие н. е.Януш Хуан Мориц умира през 1991 година Той постоянно е пазил някаква загадка за мистериозните подземия, по тази причина съидейници не престават търсенето, пробвайки се по собствен метод да открият Металната библиотека.Например, граф Пино Турола има вяра, че Металната библиотека е безусловно доказателство за пророчествата на Едгар Кейси. Дълги години Стенли Хол се пробва да разбере от Петронио Харамильо точните координати на входа на пещерите с библиотеката, само че той умира през 1998 година, отнасяйки тайната със себе си.Новият Индиана Джоунс на нашето време – Стан Грист, има вяра, че същинският вход на мечтаната пещера е прикрит под водата и се надява да провежда своя експедиция в региона на Куева де лос Тайос, оборудвана с най-новите технологии.
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР