Аржентинската легенда Хуан Мартин дел Потро се завърна със загуба

...
Аржентинската легенда Хуан Мартин дел Потро се завърна със загуба
Коментари Харесай

Дел Потро загуби един от последните си мачове в своята професионална кариера

Аржентинската легенда Хуан Мартин дел Потро се завърна със загуба в тениса след две години и половина отвън кортовете във вторник, губейки в поредни сетове от сънародника си Федерико Делбонис на шампионата Аржентина Оупън.

В това, което се очакваше да бъде един от последните мачове на Дел Потро преди да приключи професионалната си кариера, 33-годишният някогашен първенец на Ю Ес Оупън бе изпълнен с страсти в края на срещата, приключила в интерес на Делбонис след 6-1, 6-3 за един час и 23 минути игра. Бившият номер 3 в света избърса сълзите си, подготвяйки се да сервира в това, което се оказа последния гейм на мача. След като Делбонис подпечата триумфа си, Дел Потро прегърна своя конкурент на мрежата и помаха на публиката в Буенос Айрес, написа БГНЕС.

" Вероятно няма да се срещнем още веднъж. Днес дадох всичко, което имах, до последната точка. Щастлив съм, тъй като моят финален мач бе евентуално на тенис корт пред всички Вас, а не на конференция. Винаги ще Ви помня ", сподели той след края на срещата. Дел Потро алармира през уикенда проектите си да се откаже скоро след края на шампионата тази седмица, описвайки завръщането си " по-скоро като сбогуване ".Той получи големи аплодисменти при навлизането на корта във вторник, само че не съумя да реализира победа при завръщането си на корта. Дел Потро сподели, че желае да види по какъв начин претърпялото му интервенция коляно ще се усеща в сряда, преди да реши дали да взе участие на шампионата в Рио де Жанейро в Бразилия идната седмица. " Ще беседвам още веднъж с лекарите. Трябва да се грижа за коляното ми и по-късно ще забележим. Винаги ще оставям прозореца отворен. Ако през днешния ден е бил последният път, ще си потегли благополучен ".
 Григор Димитров остава №25 в света
Григор Димитров остава №25 в света

Виктория Томова също резервира позиции
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР