Аржентинецът вече е най-младият и най-старият футболист, който вкарва гол

...
Аржентинецът вече е най-младият и най-старият футболист, който вкарва гол
Коментари Харесай

Меси след успеха над Мексико: Не можем да се предадем

Аржентинецът към този момент е най-младият и най-старият футболист, който вкарва гол и асистира на Световно състезание.

 

Голямата звезда на аржентинския народен тим по футбол Лионел Меси съобщи, че Световното състезание занапред стартира за отбора му след успеха с 2:0 над Мексико в Катар. Аржентина избегна ранна елиминация и резервира шансове за класиране в идната фаза на Мондиал 2022.

Меси, който осъществя едно от попаденията, съобщи, че тимът е дал отговор добре на провалянето от Саудитска Арабия на старта на шампионата.

„ За нас Световното състезание стартира през днешния ден. Имаше доста фактори за загубата от Саудитска Арабия, някои играчи дебютираха на подобен шампионат. Това не са извинения. Ние знаехме, че би трябвало да спечелим през днешния ден. Беше доста сложен мач. Трябваше да играем по метода, по който го направихме, тъй като Мексико се показва добре и има отличен треньор “, разяснява Лионел Меси, представен от организация ДПА и Българска телеграфна агенция.

„ Успокоихме се малко повече през второто полувреме и стигнахме до гола, от който се нуждаехме. Играхме като Аржентина, постигнахме задачата си и това е единственото, което има значение. Сега не можем да се предадем. Имаме още един край и нямаме право на неточност. Срещу Полша почитателите още веднъж би трябвало да ни се доверят “, добави Меси, който се разписва в шест следващи мача за националния отбор на родината си.

Аржентинецът към този момент е най-младият и най-старият футболист, който вкарва гол и асистира на Световно състезание. През 2006-а против Сърбия Меси е на 18 години и 357 дни, а нощес против Мексико – на 35 години и 155 дни.

Другият голмайстор за Аржентина против Мексико Енцо Фернандес сподели, че постоянно е мечтал да играе за националния тим. „ Мечтая от дете да нося националната фланелка, а през днешния ден фантазията ми да вкарам гол на Световно състезание се сбъдна. Много съм благополучен за триумфа ни, този тим го заслужава “, съобщи 21-годишният Фернандес.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР