Аржентинецът Кевин Бенавидес спечели изключително драматичното състезание при мотоциклетистите в

...
Аржентинецът Кевин Бенавидес спечели изключително драматичното състезание при мотоциклетистите в
Коментари Харесай

Двоен триумф за КТМ в рали Дакар, Бенавидес победи Прайс на финала

Аржентинецът Кевин Бенавидес завоюва извънредно трагичното съревнование при мотоциклетистите в тазгодишното издание на рали „ Дакар “, което приключи по-рано през днешния ден в Саудитска Арабия. По този метод водачът на КТМ записа своя втори триумф в маратонското рали, в което той победи и през 2021, още веднъж в Саудитска Арабия.

Преди днешния заключителен стадий с дължина от 417 (136 състезателни) километра Бенавидес изоставаше с едвам 12 секунди от своя съотборник Тоби Прайс, който също има две победи в „ Дакар “, само че от годините, в които надпреварата се организираше в Южна Америка. Австралиецът завоюва в Аржентина и Боливия през 2016, а през 2019 победи в Перу.

В днешната права обаче Прайс загуби 55 секунди от Бенавидес, който бе най-бърз по дистанцията и по този начин отстъпи с 43 секунди на аржентинеца в крайното класиране. В него Прайс се подреди на второто място, а тройката добави американецът Скайъл Хоуес от Хускварна, който изостана с 5:04 минути от спечелилия.

Голяма част от своя пасив американският водач натрупа в днешния стадий, в който той приключи пети, на 3:45 от Бенавидес. Пред него с изключение на аржентинеца и Прайс, който си поделиха първите две места, приключиха още чилиецът Пабло Кинтания (Хонда) и австралиецът Даниел Сандърс (ГАСГАС). Двамата се класираха надлежно четвърти и седми в крайното класиране на рали „ Дакар “.

Снимки: ACO/Dakar Rally
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР