Аржентинецът Диего Шварцман отстрани поставения под номер 2 в основната

...
Аржентинецът Диего Шварцман отстрани поставения под номер 2 в основната
Коментари Харесай

Шварцман шокира Хачанов във Виена, Тийм напред

Аржентинецът Диего Шварцман в профил поставения под номер 2 в главната скица Карен Хачанов от шампионата по тенис в зала във Виена.

В най-интересния четвъртфинал от програмата дребничкият латионамериканец завоюва против надалеч по-мощния си противник със 7:6(6), 6:2.

Хачанов стартира чудесно и поведе с 3:0 гейма с два пробива, само че Шварцман откри ритъма в играта си и изравни за 5:5. След това в тайбрека той пропусна два сетбола, само че при третия затвори първата част.

Това несъмнено изнерви Хачанов и той направи ужасно доста неточности във втория сет. От друга страна Шварцман бе все по-уверен и след 6:2 се класира за полуфиналите.

Там той ще срещне четвъртия в схемата Гаел Монфис. Французинът нямаше усложнения със словенеца Аляж Бедене и го надигра със 7:5, 6:1 за 72 минути игра.

В другия полуфинал ще срещнат локалния любим и лидер в схемата Доминик Тийм и италианецът Матео Беретини. Тийм бе на корта единствено 22 минути против испанеца Пабло Кареньо Буста и водеше с 5:0 гейма, когато противникът му реши да приключи присъединяване си в шампионата.

Беретини, който във втория кръг се оправи с Григор Димитров, завоюва със 7:5, 7:6(4) против руснака Андрей Рубльов. Така италианецът се приближи оптимално до класиране за финалния шампионат на АТП, като това ще стане факт при победа над Тийм в събота.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР