Аржентина обяви днес официално, че е първата държава в света,

...
Аржентина обяви днес официално, че е първата държава в света,
Коментари Харесай

Аржентина одобри генно модифицирана пшеница

Аржентина разгласи през днешния ден публично, че е първата страна в света, одобрила генно модифицирана пшеница, устойчива на суша, съобщи МИА.
Трансгенната пшеница HB4 е устойчива на суша и на хербицида глюфозинат амониум, се споделя в изказване на аржентинското държавно управление.
 Над милион тона храна за животни в Европа може да е инфектирана Над милион тона храна за животни в Европа може да е инфектирана
Над един милион тона храна за животни в Европа може да бъде инфектирана от неразрешени генетично модифицирани организми, съдържащи се в доба...
Семената не може да се продават в Аржентина, до момента в който вносът им не бъде утвърден от Бразилия, която е най-големият консуматор на пшеница от Аржентина.
Досега нито една страна в света не е одобрила вноса на ГМО пшеница, по тази причина не се чака разрешението да подтиква аржентинските производители да стартират да сеят новия вид.
Еколози предизвестяват, че няма задоволително информация за въздействието на генно модифицираните култури, с цел да могат хората да ги употребяват умерено.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР