Аржентина и настоящият шампион Франция играят при в големия финал

...
Аржентина и настоящият шампион Франция играят при в големия финал
Коментари Харесай

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО: Големият финал в Катар - Аржентина 0:0 Франция, старт на мача

Аржентина и актуалният първенец Франция играят при в огромния край на Световното състезание, които се изправят един против на стадион „ Лусаил Айконик “ в едноименния град. Срещата може да наблюдавате в директно предаване по NOVA , DIEMA SPORT 3 и DIEMA SPORT 3 4K , а на уеб страницата ще може да я проследите също НА ЖИВО С КАРТИНА.

Двата отбора ще се опитат да стъпят на международния връх за трети път в историята си, а Франция е на прага да отбрани международната си купа от последното състезание на планетата, което не се е случвало от 60 години насам (Бразилия – 1958-а и 1962-а година). От своя страна Аржентина загуби два финала след последния си успех през 1986-а година. Мачът ще бъде исторически по още една причина – той ще е финален на международно състезание за легендата на Аржентина Лионел Меси. Седемкратният притежател на Златната топка има шанса да затвърди статута си на най-великия футболист в историята с триумф в Катар, който ще му донесе единствения трофей, който му липсва.

От другата страна огромната звезда на „ петлите “ несъмнено е Килиан Мбапе. Двамата с Меси разделят първото място в голмайсторската листа на Мондиал 2022 с пет гола, а Мбапе може да стане повторен международен първенец едвам на 23 години, като той към този момент има и общо девет гола на Мондиали.

Неприятната вест за Франция е вирусът, който върлува в лагера на отбора. Поради болестта Рафаел Варан, Кингсли Коман и Ибрахима Конате пропуснаха петъчната подготовка на отбора, само че взеха присъединяване в съботната и най-вероятно ще бъдат на линия. В часовете преди финала обаче стана ясно, че и нападателят Оливие Жиру е под въпрос, който е получил болки в коляното. Добрата вест за селекционера Дидие Дешан е, че Адриен Рабио и Даю Упамекано към този момент са възобновени от вируса и са на линия. Треньорът на Аржентина Лионел Скалони ще може да разчита на всичките си играчи за решаващия дуел.

Аржентина имаше сложен път до финала, като стартира присъединяване си на Световното състезание с шокираща загуба от абсолютния новобранец Саудитска Арабия, само че по-късно сподели класата си при успехите над Мексико и Полша, които осигуриха на отбора първото място в групата. Меси и компания надделяха мъчно Австралия в осминафиналите, след което имаха потребност от дузпи, с цел да преодолеят съпротивата на Нидерландия, само че в полуфиналите бяха безапелационни против Хърватия – 3:0.

Световните първенци бяха по-убедителни, като завоюваха първите си два мача против Австралия и Дания, преди да запишат загуба от Тунис в мач без значение. В осминафиналите Франция победи Полша с 3:1, а в идващия стадий надделя Англия с 2:1 в тежък мач. „ Петлите “ бяха затруднени от Мароко в полуфиналите, само че въпреки всичко стигнаха до триумф с 2:0, с цел да доближат втори следващ край на международно състезание.

LIVE |

Световно състезание по футбол, Катар 2022, край

Стартови сформира на двата тима:

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР