Аржентина е вторият полуфиналист на Световното първенство в Катар. Албиселесте

...
Аржентина е вторият полуфиналист на Световното първенство в Катар. Албиселесте
Коментари Харесай

Мондиал 2022: Аржентина изхвърли Нидерландия, Хърватия отстрани Бразилия

Аржентина е вторият полуфиналист на Световното състезание в Катар. „ Албиселесте ” заслужи мястото си измежду най-хубавите четири тима на планетата след същинска футболна драма на стадион „ Лусаил Айконик ".

В 35-ата минута Науел Молина откри резултата, а в 73-ата минута звездата на отбора Лео Меси удвои от дузпа. В 83-ата минута нидерландецът Вут Вегхорст понижи изоставането на „ лалетата ”. Нападателят се трансформира в същински воин за своя отбор, откакто изравни в 11-ата минута на добавеното време.

Последваха две продължения от по 15 минути, в които двата отбора още веднъж не съумяха да се надиграят. Така крайният победител бе избран с дузпи, където Аржентина победи с краен резултат 6:5.

На полуфинала Аржентина ще се изправи против Хърватия, които по-рано през днешния ден отстраниха Бразилия .

В постоянното време резултатът беше 0:0, в продълженията стана 1:1, след което се стигна до дузпи. Така мачът приключи 4:2 за Хърватия.

Хърватия доближи до полуфиналите на Мондиал 2022, откакто отстрани суперфаворита Бразилия на 1/4-финалите. В постоянното време резултатът беше 0:0, в продълженията стана 1:1, след което се стигна до дузпи. Така мачът приключи 4:2 за Хърватия.

В добавеното време на първото продължение Неймар откри резултата по магнетичен метод, написа Gong.bg. Нападателят комбинира на двойно с Родриго, който му върна. Последва нахлуване на Ней в наказателното поле на хърваите, след което той финтира няколко хърватски бранители плюс вратаря Ливакович, с цел да прониже противника на Селесао - 1:0 за Бразилия. С този си гол Неймар изравни великия Пеле с по 77 гола в историята на бразилския футбол.

В 117-ата минута " ватрените " сътвориха извънредно нахлуване, откакто бразилците сбъркаха в отбрана, а Оршич подаде към Бруно Петкович. Той стреля, а след рикошет в Маркиньос, то Алисон нямаше какво да стори и хърватите изравниха - 1:1.

При дузпите:

1:0 Влашич бе прецизен за Хърватия.

1:0 Ливакович избави удара на Родриго.

2:0 Ловро Майер осъществя за Хърватия.

2:1 Каземиро е прецизен.

3:1 Модрич се разписа.

3:2 Педро е прецизен.

4:2 Оршич е прецизен.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР