ържавният глава Румен Радев удостои днес на церемония в Гербовата

...
ържавният глава Румен Радев удостои днес на церемония в Гербовата
Коментари Харесай

Президентът Радев удостои посланика на Ирландия у нас с орден "Мадарски конник"

ържавният глава Румен Радев удостои през днешния ден на гала в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2 посланика на Ирландия у нас Майкъл Форбс с медал „ Мадарски конник “ - първа степен. Президентът открои персоналния принос на дипломат Форбс за динамичното развиване на връзките сред България и Ирландия.

През актуалната година България и Ирландия означават 30 години от установяването на дипломатически връзки. „ Макар и къси като история, тези връзки бележат динамично и възходящо развиване “, акцентира Румен Радев. По думите му по време на мандата си у нас Майкъл Форбс е открил отлични и ползотворни връзки с българските институции и е съдействал значително за подготовката на България за участие в Организацията за икономическо съдействие и развиване.

Държавният глава акцентира и приноса на дипломат Форбс за развиването на културните връзки сред двете страни. Проведените редица литературни, музикални събития и изложения са дали опция на българската аудитория да се запознае с богатото културно завещание на Ирландия.

„ Искрено се надявам, че престоят Ви в България е бил потребен, че сте разбрали по-добре античната история на нашия горделив народ и че сте имали приятни моменти на другарство, които ще помните дълго и професионално задоволство “, сподели президентът.

Майкъл Форбс дефинира като специфичен орденът „ Мадарски конник “ – първа степен. „ Този медал отбелязва постигнатото през последните четири години и се гордея с него. Гордея се с това, че сме развили връзките сред България и Ирландия “, уточни дипломатът. „ Знам, че Мадарският конник ще ме връща назад в България, с цел да видя още веднъж Вашите невероятни долини с рози “, сподели още Майкъл Форбс.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР