Арина Сабаленка триумфира на тенис турнира в Ухан, Китай, след

...
Арина Сабаленка триумфира на тенис турнира в Ухан, Китай, след
Коментари Харесай

Арина Сабаленка сломи олимпийската шампионка за трети пореден трофей в Ухан

Арина Сабаленка победи на тенис шампионата в Ухан, Китай, откакто пречупи съпротивата на локалната любимка и олимпийска шампионка от Париж Цинуън Джън за крайното 6-3, 5-7, 6-3. Битката сред двете тенисистки продължи към два часа и 40 минути.

Сабаленка, сложена под №1 в схемата, която на полуфинали прекъсна победната серия на Коко Гоф, стартира по-уверено финала и след мощна игра на личен сервис, проби един път китайката в шестия гейм, с цел да дръпне в сетовете. Беларускинята проби при започване на втората част, само че този път Джън върна брейка. Представителката на домакините продължи с ренесанса в играта си и проби за 5-3, само че Сабаленка направи рибрейк в последния вероятен миг. Въпреки това, фаворитката в разногласието за трофея се пропука още един път и това разреши на Джън да възвърне паритета. Сабаленка реагира като ужилена и започва стремително решителния сет с два пробива - 3-0. Джън върна единия, само че позволи нов подобен в седмия гейм. Сабаленка бе пробита, сервирайки за мача и купата, само че по-късно направи брейк, с който постави завършек на срещата.



Сабаленка завоюва четвърта купа през годината след тези на Аустрелиън Оупън, където още веднъж спря Джън, Синсинати, US Open и в този момент в Ухан. Тя има и три изгубени финала в Бризбън, Мадрид и Рим. Триумфът в Ухан е общо 17-и в кариерата на Сабаленка, която сграбчи трети следващ трофей от шампионата след 2018 и 2019 - тя има 17 поредни триумфа в китайския град.

22-годишната Джън остава с четири трофея в сбирката - два пъти в Палермо, и по един път в Джънджоу и на Игрите в Париж, където победи безапелационно Дона Векич в два сета.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР