Арина Сабаленка пропусна пресконференцията след мача си от третия кръг

...
Арина Сабаленка пропусна пресконференцията след мача си от третия кръг
Коментари Харесай

Сабаленка отказа да говори с медиите на "Ролан Гарос" заради психично здраве

Арина Сабаленка пропусна конференцията след мача си от третия кръг на " Ролан Гарос ", като уточни за причина психологичното си здраве. Тенисистката от Беларус се класира за четвъртия кръг след триумф с 6:2, 6:2 против Камила Рахимова от Русия.

След предходния си мач трябваше да дава отговор на въпроси за войната в Украйна. Сега тя е отказала да се яви на конференция, а уредниците на шампионата разгласиха изявление с нея, направено от двама определени на случен принцип кореспонденти.

Световната №2 съобщи, че не се е чувствала в сигурност на предходната си конференция, на която трябваше да дава отговор на въпроси за войната и за ролята на Беларус в нея.

" След мача приказвах с медиите, както нормално върша. Знам, че те към момента чакат отговори за някои неща, които са повече за политика, в сравнение с за моя тенис. Вече доста месеци на такива въпроси по шампионати и бях изцяло ясна в своите усеща и мисли. Тези въпроси не ме тормозят. Знам, че би трябвало да давам отговор на въпроси, които не са свързани с тениса и с мачовете ми, само че в сряда не се усещах в сигурност на конференцията ", сподели Сабаленка.

Френската тенис федерация, която е уредник на шампионата, съобщи пред " Ройтерс ", че тенисистката няма да бъде глобявана, макар че правилникът гласи друго.

" Направихме това, с цел да я предпазим ", сподели представител на федерацията, който посочи, че Сабаленка сама ще вземе решение дали да дава конференции след идващите мачове.

 Сабаленка: Сблъсках се с доста ненавист в съблекалнята Сабаленка: Сблъсках се с доста ненавист в съблекалнята

На осминафиналите шампионката от Australian Open ще срещне Слоун Стивънс или Юлия Путинцева.

През 2021 година някогашната лидерка в международната класация беше санкционирана с 15 хиляди $ поради това, че отхвърли конференция на, като уредниците на четирите шампионата от Големия шлем я с още санкции, в случай че продължи да не приказва. След това тя се отдръпна от тура, като уточни проблеми с психологичното здраве, а по-късно разкри, че се бори с меланхолия от години.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР